Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2081 / Vad e det bästa med att vara pensionär? En mycket subjektiv morgonbetraktelse! Och en leksaksleica! :)

 

 

Bloggen uppdaterad! :)

 

Nu rör jag mig nog in på osäkra områden typ, om tycke och smak alltså, tex om man gillar att gå upp tidigt då man e ledig! :)

Alltså så här är det, jag går ofta upp relativt tidigt på morgonen, mellan 06.00 och 07.00, trots att jag är ledig! Jag har såklart fått kommentarer om det här tidiga uppstigandet, varför gå upp så här okristligt när du kan ligga kvar och sova? Jo, för under den här tiden kan jag sitta med en kopp kaffe, några smörgåsar, i ett nästan ljudlöst tillstånd och läsa morgontidningarna nästan så länge jag vill, utan att behöva gå till jobbet! :)

Å vad gäller att sova, så brukar jag hinna med en 30 till 45 minuters "vila" tillsammans med Roffe mitt på dagen! :)

Vad gäller det tidiga uppvaknandet, Roffe brukar vakna vid pass 08.30, går upp och kollar läget, men går se'n och lägger sig igen ett tag, men då vet jag att framåt 09.00 så blir det utgång på första pinkrundan!

Och varför e det här så märkvärdigt då? Jag menar den här tidiga fika och tidningsstunden? Jo jag har arbetat se'n jag va sexton år, och vissa arbeten krävde att man gick upp tidigt, man fikade, gjorde en del i badrummet och så snabbt iväg med nå't kollektivt färdmedel till jobbet. De e ju så de flesta gör! Och vid vissa jobb som jag haft, så kunde jag börja arbeta vid 05.30 och före det  så va det någon timmes resande innan jag kom till jobbet. Se'n har jag även haft extrajobb, typ morgontidningsutdelning, med jobbstart 04.00, uppgång ur sängen c:a 03.00! Och när jag va på sjön, så hade man som nykomling ofta den sk "hundvakten", man jobbade mellan 24.00 och till 04.00, se'n va det "ledigt" till 12.00 och så jobb till 16.00 osv, dygnet runt! :)

Och det eventuella tidningsläsandet med en fika på den tiden, och även senare när jag fått litet mer mänskliga arbetstider, blev aldrig riktigt avslappnat! Man satt och tittade på klockan, och tänkte på den kommande arbetsdagen innan man drog iväg!

Men numera har jag en skön och mycket avspänd morgonstund! Jag kan läsa det mesta i dagens tidningar i lugn och ro, och fortsätta läsa om jag vill, tex när Roffe och jag kommer tillbaka efter förstaturen! Och det här e en skön känsla! Mycket skön känsla! Ett litet privilegium tycker jag!

Jag har heller  ingen radio eller liknande på under den här tiden, man skall vakna i lugn och ro inte jaga upp sin puls med tidiga katastrofnyheter, de e inte bra för hälsan på sikt! Jag skumläser bara om katastroferna på morgonen, lusläser gör jag litet senare på dagen!  Och det enda som kan höras under de här morgontimmarna, de e någon bil som passerar på håll, eller ljudet av att jag vänder bladen i tidningen!  :)

Så det här tysta och avspända morgontidningsläsandet tillsammans med kaffe och smörgås, det tycker jag e en av de bästa grejerna med att vara pensionär! :)

/Bengan

* Här e uppdateringen!
Nu kl 11.15 så tar jag en påtår och börjar läsa DN och SN mer noga!
Läser även om katastrofer och olycker, men också om politik och kultur...


Ps. Det finns en hel del andra fördelar också som pensionär, en liten konstnärslön flyter in varje månad utan något krav på motprestation! :) Men då den här konstnärslönen ofta bara e halva den tidigare arbetslönen, så måste man komma ihåg att köpa sina leksaker då man arbetar, så man har nå't att leka med när man e pensionär! ;)

Här är en sådan "leksak" inköpt för nästan tjugo år sedan! Fast filtret på optiken e nytt, det fixade Olle på Ellens i onsdags!

 

Inlagt 2013-11-08 08:24 | Läst 2568 ggr. | Permalink
Hoppas det inte vinjetterar.
Hälsa Roffe!
Svar från Benganbus 2013-11-08 11:19
Har inte provat om det vinjetterar, men det gör det inte! :)
Roffe tackar och hälsar tillbaka!
/B
Hej,
Bra beskrivning av pensionärens vedermödor. Vi är lite mer moderna och läser nyheterna på paddor.
Jag förmodar att Roffe inte är pensionär, så han får ju ligga i å jobba. Så han får sova lite längre.
Hälsa honom med en klapp
Bob
Att lungt kunna luta sig tillbaka och på avstånd kunna betrakta ett yrkesliv som började vid 17 år ålder och vilket stundtals varit både bu och bä. men med många sammanfattningsvis goda lärdomar och erfarenheter.
Både till land och sjöss med alla upptänkliga arbetstider.
Nu för tiden så är det min sambo labradoren Findus, bågskytte. boule samt kassörsskap i pensionärsföreningen, som gäller, men i ett avslappat tempo, samt inte minst bildsskapandet med olika verktyg.
köpa grejjer medans man har pengar har jag också börjat fundera på, trots min ringa ålder på 29 jahre. ;)

för om man säljer prylar, och inte köper annat direkt -ja då går kapitalet till något annat, ofta flygtigare ägodelar. så jag tänker, kanske ska försöka hålla dogma tankarna under styr och istället hålla ett fast tag i de grejjer man lyckats få tag på! då kan jag tacka mig själv för gott hanterande av resurser :)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg