Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2080 / Fotofikat på Tårtan i går, och nya grejer på Leicorna! Och så om avlyssning!

 

Vi va väl en femton personer, kanske fler, som fotofikade på Tårtan i går! Tyvärr så fanns det inga bakelser dagen till ära, det måste jag ta upp med Emma! Men annars va det som vanligt, rörigt! Några nya ansikten va det också, och det är trevligt och kul!

 

 

 

 

 

Under de här timmarna så va det mycket snack, böcker som gick runt, bilder gick runt, kameror gick runt, och prylar bytte ägare! Se'n började personalen plocka av borden, då fattade vi, och några av oss gick vidare till  Gert på Svenska Kort, fast han hade stängt, men han va kvar, och fick då tända upp i butiken igen! Det verkar tyvärr vara så att Gert snart skall ge upp sin butik, vad vi förstår! Internet heter de nya fotobutikerna! Man handlar billigare där! Och mer likriktat liksom! ;)

För övrigt va jag på pacemakerkontroll i Nyköping i dag, fast det e ingen pacemaker jag har, det e en monitor! En liten inspelningsgre för EKG! Men det står pacemakerkontroll i kallelsen! Påpekade det för ett tag sedan, fick till svar, "De kan väl hända, men du själv vet ju vad det handlar om!?" ;) :)
Den här avläsningen som jag gör, den tar max tio minuter, med mina frågor. Nåja, då tillkommer resan också från Gnesta, och litet annat vad gäller planering, med Roffe tex, och soppa till bilen, så det blir totalt två timmar och och tjugo minuter om jag snabbar mig på!

Nu vet jag att det finns avläsningsgrejer så jag kan läsa av den här monitorn hemma, och sända via internet, kommer inte ihåg svaret jag fick när jag sa det på Medicinavdelning, men det va nog att dom visste inte att man kunde göra så... ;)
Men jag menar så här, att det vore bra för min tid och för miljön, att slippa åka till Nyköping! 

Förresten fick vi påminna att jag skulle nog behövde läsa av monitorn igen, för det va nästan ett år sedan senaste avläsningen! Jag håller koll på dom! ;) Men allt va bra, inga avvikelser fanns registrerade under året vad hjäller hjärtat! :)

 

Och så har jag äntligen fått ta på ett filter till min Canonoptik, 1,8/35 mm! Filtergängan e litet ovanlig, 40 mm! Men nu har vår Kosmonaut, Olle Jansson, fixat ett filter åt mig! Tack Olle!

 

Och så har jag bytt motljusskydd på Sonnar 1,5:an som sitter på Leica IIIf.  Så här hade jag det tidigare! Ni ser hur skyddet döljer utsikten via sökaren! Sökaren e det fyrkantiga fönstret!

 

Nu e det såhär, mycket bättre utsikt! :)

 

/Bengan

Ps. Just det, om avlyssning va det också!  Såg programmet Cobra på Svt, och en sammanfattning va nog, som nå'n sa i programmaet, "Svenskarna bryr sig inte så mycket om att dom blir avlyssnade, bara dom får ha sin Iphones, appar, läsplattor, spel och digitala grejer ifred!"
Vi e ett snällt folk! :)

 

 

Inlagt 2013-11-07 19:09 | Läst 2422 ggr. | Permalink
För en nykomling som mig var det extra trevligt att kunna närvara igår. Och det var nog lika bra att det saknades Gustav Adolfsbakelser - kanelbullarna var väl så goda. Och många trevliga kameror fick man se. Olle hade t.ex. en vacker Nicca. Före igår visste jag inte att de fanns nånting sånt. Otroligt snygg. Jag lär komma tillbaka kommande träffar.

Tack till Bengt som ordnar och till Tårtan med personal som fixar gott fika!

/Pelle
oj oj, mycket offras gärna för en ständig uppkoppling. är det avkoppling det? jag tror minsann lite urkoppling lugnar ned en mer. ta en promenad, eller bara sitta och låta tankarna vandra -det skulle många må gått av! eller kanske inte först, när de blir konfronterade av sina egna tankar -ovant! men det är väll en mognadsprocess det där ;)

nu kan då jag koppla ur och koppla av, då jag sett liv i luckan här :D
ha dé!
Leican är vacker o skön - men handtaget är fult, stör mej lite, passar bättre på M6 tex. Men motljusskyddet är ju rätt o riktigt med fri sikt. Hälsn, LO
Jag har inget att dölja, så de får lyssna på mina digitala grejjer hur mycket de vill :D

Det där med Tårtan vore trevligt att besöka nån gång, men det är ju det där med tiderna som aldrig funkar :/
Kära medborgare/informatörer.
Storebror är egentligen som som en lillebror. Busig och oförarglig.
NSA är vår verkliga vän och människor med visselpipor stör harmonin. Eller hur?
Trist med allt bråk om rättvisa och likabehandling. Måste börja avlyssna människor själv till vardag och fest.
Jag är ju snäll och ingen behöver ta illa upp. Om ni vill kan ni maila era inloggningsuppgifter till banken och till e-posten. Det går fort och underlättar en hel del för mig som inte har sofistikerad datalogg på er.
Kan vara kul att kolla lite. Landstinget håller just på att skicka mig sina register. Jag kommer inte att säga nåt.
Jag är snällheten förkroppsligad.
Er förtrogne
Medlyssnaren
Detta är väl lite off topic men jag kan inte låta bli att Svara Anders F.
Din ställning hör man ofta. Den är verkligen naiv.
Det rör sig inte om att ha något att dölja utan om att företag och myndigheter kartlägger till liv.
De flesta företag du använder ditt kort hos skickar information om vad du köper till brokers som handlar med information om dig.
Sedan har vi den mörka sidan som hackar siter om sjukrapprter mm.. Tro inte de gör det bara för nöjes skull. Det finns pengar att tjäna
Så nu köper ett försäkringsbolag lite grå information från sjukrapporter från Karolinska och samkör detta med ditt inköpsmönster och bilder från social medier.
Man finner att din övervikt och inköpsmönster av lite för många ohälsosamma varor du brukar köpa gör att din ansökan om livförsäkring bör avvisas.
Detta utan ta hänsyn till många andra aspekter av hänsyn till hur vi kartläggs på nätet.
Så jag tycker nog vi bör vara oroliga.
Information om oss samlas in ständigt och vi vet aldrig när den vänds mot oss.
Anders F. Eriksson 2013-11-07 21:59
En bloggkommentar som handlar om ämnet kan väl inte vara off topic? ;)

Jag förstår vad du menar, men jag tycker sunt förnuft räcker långt vad gäller det man skriver på nätet. Andra tycker annorlunda.
Ingen orsak. Kul att kunna hjälpa till. :-)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg