Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2078 / Prestationsångest e inget bra, de e inte bra i fotografi heller! De blir ofta bara många bilder!

 

 

Ibland kan det ständiga internetgluttande på alla bra bilder och alla internetsidor skapa en prestationsångest!  Varför kan inte jag ta så fina bilder??

Nu e det viktigt att tänka på att man troligen tittat på många olika bildsidor, med många olika fotografer och att fotograferna såklart bara visar sina bästa bilder, inte allt skräp dom har tagit! Dom visar bara sina bästa bilder alltså! Inte alla bilderna! Så det e bara att härma det till att börja med!

Men det finns ett stort problem med dagens kameror, man kan ta många bilder! Så förväxla inte bra fotografi med många bilder! Många bilder tröttar även ut åskådaren, och det vill man väl inte! ;) Så va litet mera sparsam med de bilder du lägger upp!
Och om du inte lagt upp några bilder på ett tag, så va e problemet! Problemet sitter i ditt huvud att du måste prestera, prestera som på jobbet, men nu e det inte jobbet det handlar om, nu e det en hobby eller fotokonst, som du gör av eget intresse, och för att det e kul, hoppas jag, så byt arbetstempo! ;)

Så när du går på sta'n tex, njut av promenaden i stället för att jaga bilder, sikta in dig på ett bra café, det är ofta då bilderna kommer när du minst anar det, eller inte har planerat att ta bilder! De e nog samma för en naturfotograf, njut av naturen och en medhavd matsäck och ett trevligt sällskap, istället för att gå och tänka på att leverera bra bilder!

/Bengan

Ps. Hade Sonnaren med IIIf-Leican med i sta'n idag, men det blev nästan inga bilder! Med det blev en god kopp kaffe med äppelmunk i stället! Bla blev det äppelmunken för att jag va så duktig hos tandhygenisten!   :)

 

 

Inlagt 2013-11-05 18:28 | Läst 2421 ggr. | Permalink
Alldeles utomordentliga råd! Tror det var Picasso som sa "Jag söker inte, jag finner". En god princip!
Svar från Benganbus 2013-11-05 19:29
Picasso va klok, honom gick det bra för! :)
/B
bassa 2013-11-06 02:28
Han måste ha haft prestationsångest :-)
.Hur många tavlor gjorde pablo picasso under sin livstid?
spa.118100.se/pablo/208051‎
Pablo Picasso som egentligen hette Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan ... Trinidad Martir Patricio Ruiz y Picasso tros ha målat över 20 000 tavlor.
Picasso-muséet | Barcelona
/ Bengt
Jag brukar ha kameran med mig när jag går ut men alltmer sällan kommer jag hem med bilder. Men det är ju bra att röra på sig =)
Svar från Benganbus 2013-11-05 19:57
Och kameran e ju ett trevligt sällskap också! :)
/B
Det finns en skön förväntan för varje gång man öppnar upp mappen med dagens skörd. Men med tidens gång så är det mindre och mindre antal bilder man kan tänka sig att lägga upp offentligt.
Detta finner jag väldigt sorgset men samtidigt så blir man sporrad att gå ut igen och finna den där bilden.....
/Mirka



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg