Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2074 / Som sagt, jag undrar om Fotosidan e speciellt fotografisk utvecklande i längden?

 

Självporträtt 1964

Jag menar så här, har man som jag varit på Fotosidan i en tio år nu, hur utvecklande e det? Utveckling innebär ofta att våga ta nya steg, kanske ut i en okänd värld, och träffa andra människor och uppleva nya miljöer, å inte bara sitta å blogga varje dag på en kommersiell och föga ideutvecklande fotosida! ;)

De va annat i början på Fotosidan, så kände jag det i alla fall när jag va ny här, för då hittade jag många intressanta fotografer att "prata" med.  Fotosidan va ju mycket mindre då, och jag tyckte jag hade en bra överblick över vad som hände!

Å nu då, Fotosidan e stor och för mig känns den litet mer avmätt numera, och jag tycker även att Fotosidan har blivit litet som Facebook, Facebook som jag nyss lämnat faktiskt. Fotosidan e också en tummen-upp-cummunity, eller ping-pong kommentarer (oss kompisar emellan så er'e bara vi som tar bra bilder) så varför vara kvar här då?

Jag kommer att vara kvar på Fotosidan, i alla fall vad gäller bloggande, för det tycker jag e kul, och kommer även att titta in i några pooler och använda några pooler! Vad gäller bloggandet, så tycker jag att jag har utvecklats i mitt bloggande!? I alla fall när jag jämför med hur jag skrev mina första bloggar! Mina första bloggar, eller bloggar under det första året, de va som de sommarlovsuppsatser som man skrev i plugget när man skulle redovisa sitt sommarlov för fröken! ;)

Nu är det här min uppfattning om Fotosidan, andra har säkert sin egen uppfattning! Jag hoppas det i alla fall! Annars e det nog kris om man inte tycker nå't eget själv, eller gillar samma saker, eller ogillar samma saker! :)

Men visst skulle jag tycka att Fotosidan skulle ha mera av xxx tex, och inget alls av xxy, men då fick jag nog skapa mig en egen fotosida!

 

Men Fotosidan har såklart vissa fördelar, för mig alltså, för annars så vore jag som sagt inte kvar. Tex så e de många som läser Fotosidan, och det finns en del andra kommunikativa fördelar, fördelar som jag inte vill berätta om så alla börjar använda dom! :)

Så det gäller att plocka de goda russinen ur kakan, mao de russin som man själv gillar! :)

/Bengan


Ps. Idag skall vi ut i skogen igen och kolla på "renen" igen! De e nyttigt att röra på sig har jag läst i DN i dag! Å jag tar en kamera med mig, eller tom kanske två kameror, en analog och en digital!  :)

 

 

Inlagt 2013-11-03 09:02 | Läst 2906 ggr. | Permalink
Tja, jag läser ju regelbundet din blogg (och ett par andras), bara så du vet.
Fotosidan tror jag man skall akta sig för att ha för stora krav på. Det är trots allt bara en samling människor i slutänden. Så att delar av det liknar facebook är nog inget anmärkningsvärt. Men som vanligt, i alla såna situationer, så fungerar en del, efter ens egna behov. Och det får man vara nöjd med.

Det är väldigt trist väder, men jag går nog också ut. Jag är ju aldrig rädd för att skruva upp ISO't.
Den största avgörande faktorn för ens utveckling är trots allt en själv. Det är svårt att överträffa nyhetens behag. Att du inte övergett FS efter 10 års dagligt användande säger väl en del.
Jag går ofta in på Fotosidan så jag har efter drygt 8 år fortfarande behållning av den. Visst var det mer intressant att lägga in bilder de första åren eftersom man då fick fler kommentarer och det var utvecklande. Nu är bildflödet så stort så jag orkar inte riktigt med kommentera själv heller.
Men jag läser en del bloggar och tittar fortfarande på lite bilder och nyheter får man ju också.
Kan nog hålla med om att jag upplevde sidan som mer utvecklande för mig i början men så tror jag även nyare medlemmar kan känna.

Pa
Du är inte ensam om dina funderingar beträffande FS. Har inte själv varit med så många år och medverkat med mina bilder. Dock verkar det som kvaliten bland fotograferna dalat den senaste tiden. Det finns också någon form av bildtrötthet bland fotograferna, ( inte alla) som har dödat deras kreativitet. Förstår bara inte varför kritiken på bilderna alltid måste vara så himla positiv. Frågan är om inte en negativ kritik kan vara mer utvecklande för fotografen, än den alltid så positiva. Skulle gärna själv ville ha litet mer ris på mina bilder, och därigenom få litet utvecklande puffar. Positiviteten i kommentaren och betygssättandet ligger många gånger skyhögt över bildernas verkliga kvalitet. Men försöker man sig någon gång på kritik, så mottages detta ej positivt. Har ett par gånger riktat fotografernas uppmärksamhet på stark lutande horisonter ( landskapsbilder), men fick då svaret, att ingen annan hade anmärkt på detta ,så här skall inget på bilden ändras. I det andra fallet så skulle inga horisonter ändras, då den inte alls lutade. Så nu förtiden får horisontrerna för min del luta hur mycket som helst. Att dylika attityder sedan bidrar till visst kompisgrupperingar framstår för mig som en självklarhet. Men till syvene och sist, så är det medlemmarna som gör fotosidan till det som den är. Är man med i "rullorna" så kanske man ändå kan litet bidra till utvecklingen. Tack Bengt för dina alltid så trevliga skriverier och kvalitetsbilder. / Hans
Khalad 2013-11-03 17:37
"....högt över bildernas VERKLIGA KVALITET." Hmmm
Hej Bengt.
Jag läser din och Alf blogg. Det är utvecklande för mig.
När jag kom i kontakt med Fotosidan var de de två bloggar som jag läste alla inlägg ifrån. Från era första inlägg.
Kombinationen har stärkt mig och håller mig igång.
Givetvis har jag dessutom varit förtrollad av Sune J, Koudelka, Atget, Petersen, Erwitt, Arbus, Fenton, Cameron, Frank å alla andra som poppar upp i skallen. När jag väl släpper in dem ;)
Det som utvecklar mig är just att intresset hålls uppe i min livsvärld av så många intryck och röster. Samtidigt är fotograferande mycket av en existentiell verksamhet som kräver kontakt med vårt inre och alltsomoftast, förkvävda jag.
Blir det för mycket och för rörigt dör lusten och viljan. Åtminstone för mig.
Keep up your good work.
/Hans
Om man har hängt på fotosidan flera gånger om dagen i 10 år kanske det är naturligt att känna en viss mättnad ;-)

Många förväxlar märkligt nog sin egen utveckling med fotosidans kvalitet. Det vill säga de kommer hit relativt oerfarna som nyfikna nybörjare och lär sig en massa, lär känna nya människor, upptäcker nya bildvärldar, och så vidare.

Några år senare planar de ut. Men istället för att inse att det är de själva som har förändrats drar de slutsatsen att det är fotosidan som har blivit sämre. En självbiografisk upplevelse blir till ett slags faktum. Vet inte hur många gånger jag sett detta.

Själv tycker jag fotosidan funkar bra, men jag försöker hitta inspiration på andra håll också.
Khalad 2013-11-03 17:32
Enkelt, rakt och i mitt tycke ovanligt klokt. Mer sån´t!
Fotosidan är väl som en vanlig fotoklubb. Mycket prat om kameror, mycket skärpa-upplösning. Mycket dividerande om färg eller svartvitt, nya kameror som ska ge oss bättre bilder osv. Som det alltid varit med andra ord. En stunds socialt cybermedium för att tillfredställa något slags behov av bekräftelse. Men visst finns intressanta bilder och fotografer här, men jag vet inte om det blivit flera med åren?
Tänkte börja kommentera alla intressanta kommentarer, men insåg att det skulle ta för lång tid! ;)
För skriver man så långa kommentarer som de flesta har gjort, så kan man inte bara skriva ett tack eller nå't sånt tillbaka! Och det är det här som blir intressant, jag förmedlar mina synpunkter på Fotosidan,
och så får jag andras tyckanden och synpunkter tillbaka!
Kan inte bli bättre!
Så jag får nog säga ett tack i alla fall! :)
/Bengan
alltid trevligt att läsa dina enmanssamtal, bengan! jag gläds av att läsa dina funderingar här på fotosidan och jag kommer nog kika in så länge du fortsätter skriva. du verkar som så trevlig! kanske kommer jag över på andra sidan landet och hälsar på på ellens, tårtan eller vad det heter.
Det är faktiskt mest för dig, och affe såklart, som jag återkommer hit! ja, ibland läser jag "nyheterna" här också ;)
det är mer mys än kreativitet med fotosidan om du frågar mig :D



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg