Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2073 / Jakten på den mytiska renen! Och Jupiter-3 på gängleica!

 

I vissa lägen uppstår myter, ofta om saker som människor inte sett själva, utan på något som någon annan har berättat om, nu menar jag inte om religion, utan nu har det uppstått en berättelse om ett mytiskt sagodjur som människor sett i de djupa skogarna nära Gnesta!

Å då måste Roffe såklart ut å kolla! Han hade tjatat om det här hela veckan, att han skulle leta rätt på den där mytiska grejen vissa talar om! Roffe har för övrigt synpunkter på det mytiska hos oss människor! - Ni lever inte i nuet, säger han, ni sitter ofta och dagdrömmer om saker, i stället för att ge er ut i verkligheten och kolla läget, se'n behöver ni inte sitta och spekulera, för då vet ni!
Spekulationer tar bara tid från att leva!
Vissa påståenden bemöter jag inte hos Roffe....

Hur som helst, vi stack ut i skogen för att avslöja myterna!

 

Vi gav Roffe fria tyglar! Eller släppte honom alltså! Efter ett tag så kunde jag inte hålla mig ;)  - Hur går det Roffe? Har du fått upp nå't spår? Tyckte linans sträckning antydde något annat!  :)

- Tack det går bra, säger Roffe, grejen står där borta vid granen, jag går ner och markerar platsen så ni också ser den. Om ett litet ögonblick bara, när jag är klar här! 
Vi hade stått pinsamt nära renen utan att se den...

 

 

Roffe markerar så vi vet var renen står! Ville inte säga nå't mer till Roffe, de blir lätt fel liksom, han ligger ofta steget före både i handling och tanke, konstigt nog liksom, för han e ju bara en hund.... 

 

Och här står renen, eller vad det nu är...? Häftigt djur, eller sagodjur, och frågan blir såklart, vem har ställt den här mitt i skogen och varför?? Det går visserligen en stig nå't femtiotal meter härifrån, men vi testade när vi gick tillbaka om vi såg renen, men även fast vi visste va renen ungefär stod, så såg vi inte renen när vi gick på stigen!
 

Undersökning av renhornen! Vi fick i stort sett ingen klarhet i någonting, och det känns både oroväckande men även spännande och ovanligt...

 

Men i alla fall, väl hemma så upptäcker vi att vi snubblat på en del andra saker i skogen! :)

 


Men innan svampen va rensad och klar och lagd på brödskivor med ost ovanpå och se'n varit inne i ugnen, så tog vi en kopp kaffe med lussekatter!

 

Roffe sa att han va nöjd med dagen, även om det va lätt att hitta renen, och Roffe ville också ha med den här bilden i bloggen!

 

 

Å så litet fotonördigt! Har tidigare talat om Sonnarer på en gängleica, Jupiter-3 går i stort sett lika bra! Jupiter-3 är ju en replika eller kopia av Sonnar 1,5:an, och en bra kopia dessutom!

 

 

 Slut för idag, tack för idag!
/Bengan

 

Ps. Men den här sagorenen, eller vad det nu va, den kunde vi inte släppa taget om, för under hela middagen talade vi om den!  Bla om vem som kan ha ställt den där och varför? De e kanske så här konst skall vara? Något som skapar funderingar och undran och fler funderingar...

Här va inget tillrättalagt, som i en konsthall, med annonser, vägbeskrivningar, recensioner, och vem som är konstnären och konstnärens bakgrund, så man inte köper grisen i säcken, och konstnärens tidigare utställningar osv, osv, allt för att vi skall känna oss trygga i den uppvisade konsten i den legitimerade konsthallen, även om vi inte fattar nå't av det som visas! ;)

Här fanns ingenting, bara ett rykte att nå'n sett nå't i skogen och ingen hjälp fanns att få...
Grannens son, som håller på med orientering, hjälpte oss att hitta platsen, och även Roffe hjälpte oss som jag visat!

Men visst e det häftigt? Någon har ställt det här sagodjuret i en tät och otillgänglig skog! Och utan att säga någonting! Varför? Nu börjar vi såklart spekulera, ursäkta mig Roffe, men det här känns som en spännande spekulation!

Så varför ställa den här i skogen, och vad betyder det...
De här va svårt att släppa! :)
De här va en spännande och ovanligt och även mytisk konstupplevelse!
Till den här platsen måste jag återvända...

 


 

Inlagt 2013-11-02 18:47 | Läst 2459 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg