Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2073 / Att ligga i framkant, att se vart vinden blåser, det e viktigt! Annars kan man fastna i Facebook!

 


Jag tycker mig i alla fall ha upptäckt att konstnärer, som blir berömda, även forskare, tex fysiker, ofta lämnar "The Main Stream", för att gå sina egna vägar! Att hitta ett eget spår, och inte bara ständigt växla in på de massmediala spår man får tips om på Tv! ;)  Om Tv marknadsför en unik grej för trettio miljoner människor, ni fattar det unika se'n va!

Men att hitta vägar litet på sidan om, det kan vara litet ovant och skrämmande för dagens människor, man e inte van liksom, å som här tex, alla e ju på Fejan, eller!? Och vänner kanske undrar, "va e're med honom nu då?" Och se upp, det e så här mobbing kan starta! ;) Den som inte kan komma på nå't själv, dom blir ofta sura när nå'n annan kommer på nå't och mobbar då i stället! ;) :) "E du så f-b bra då?" :)

Ok, Ok, skall försöka förklara närmare!

Har under en lägre tid, nå't år eller så, känt att Facebook inte e min grej liksom! Gilla hit och dit, men se'n då!?  Så nu har jag gått ur Facebook!  Hoppas jag i alla fall, för det va inte lätt! Det skall inte vara lätt att bryta ett Facebookavtal, då kan det bli massrymningar över staketen verkar dom tro! ;)

Och en stor knuff i rätt riktning, de va när en släkting sa för nå'n månad sedan, - Jag har gått ur Fejan, för Fejan ger mig inget längre!  Han e tjugotvå år! (Jag ville inte säga att jag va på fejan) Jag sa bara, - spännande och ett ovanligt drag!

Så Fejan kanske blir en så'n där pensionärskuvös med tiden, men innan dess så har jag i alla fall dragit! ;) :)

Ha en fortsatt fin fredag!
/Bengan

 

Inlagt 2013-11-01 13:18 | Läst 3194 ggr. | Permalink
"Det är de som går vilse som hittar de nya vägarna", skrev Christer Strömholm på en av sina berömda vita lappar.
Svar från Benganbus 2013-11-01 16:14
Klurig fundering! :)
Något att ta till sig!
/B
Grevture 2013-11-01 17:46
Det finns ju kul analogier till det där i naturen. Ta vanliga skogsmyror till exempel, normalt följer de doftspår från andra myror, vilket gör att nästan alla myror går samma väg (myrstigar). Men de har också lite av en inbyggd slumpgenerator som gör att då och då bryter någon myra mönstret och går en helt annan riktning. Ofta blir det tokigt, myran irrar runt lite tills den åter hittar en myrstig och följer de övriga igen. Men rätt som det är råkar de hittat en genväg eller något användbart på sina slumpmässiga utflykter: Lärdom: Det måste finnas de som då och då avviker från mönstret för att vi skall utvecklas och komma någon vart.

Tillägg: Jag tror det var Lonley Planet som myntade uttrycket "Travelling is the art of getting lost, and then found again."
N Thomas Meldert 2013-11-01 18:48
En kvantfysiker sa en gång "att tänka och göra annorlunda är viktigare än den uppnådda kunskapen". Var skulle vi annars befinna oss i utvecklingen om ingen hade provat något nytt under årtusendenas gång? =)
Har aldrig gått med och kan nog klara mig utan i fortsättningen också, våga vägra fejan!
//Barbro
Jag är på Facebook igen efter att ha varit ute ett tag. Jag började från noll och endast lämna material (text och bild) där handlar om mina fritidsintressen. Annars använder jag den bara för att följa min familj och vänner, som också kan skicka meddelanden som inte kan ses av andra. Jag har också skickat meddelanden från min blogg här på FS och bilder direkt till FB (för reklam skull).
Men annars håller jag helt med om att de mesta är ganska intetsägande.
m.v.h. Erik / DK
Övervakaren från Danmark
Svar från Benganbus 2013-11-03 18:41
Erik! Det känns hedrande att få vara övervakad från Danmark! :)
Mvh från Bengan
Har också klarat mig utmärkt utan. :-)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg