Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2061 / Fika på Ellens i går som det sagts tidigare i en blogg! Och olika stationer/grupper!

 


Och det va trevligt som vanlig, och så hade vi litet olika stationer eller intressehörnor i går på Ellens.  Så en stor del av kvällen behandlade den sköna konsten att framkalla film, bla då en analog M Leica kommit till Södertälje nyligen, och en repetion av framkallningsrutinerna behövdes för Leicainköparen. På den här stationen fick man gå fram en och en och titta på kameran! 

 

Vi satt i olika grupper alltså, eller kalla det stationer, Affe fanns där som kunskapskälla! Affe visade även vilken kamera man lämpligast bör ha vid analogfoto!  Leica MP!  ;)

 

De va flera som ville höra om framkallning av film! På den här stationen satt flera länge! De e kanske en trend som kommer, att framkalla filmen själv?

 

 

Å här e nästa grupp/station, där man diskuterade framkallningstider och temperaturen på framkallaren! Här är det temperaturkurvan kontra ökad känsligt som diskuteras! ;)

 

 

Man va väl inte helt överens om dosagiteringen per minut i den här gruppen, men en kompromiss blev det till slut vad jag fattade, eller hur Leif?

 

 

Se'n när vi inte fick vara kvar på Ellens längre, så tänkte vi gå och gästa Gert på Svenska Kort, men han hade stängt redan 18.15!?

Men som sagt, det va trevligt i går.

Så va det med det!
/Bengan

 

Ps. Men en liten underlighet inträffade under em på Ellens, en man kom in och höll fram en skylt/pappskiva över bordet till oss med en text som vi skulle läsa. Det handlade om ett slags tjuvtiggeri!  För under den här skylten såg jag några trevande händer som försökte känna i fickorna på en jacka som hängde på en stol, som just då skymdes av skylten!  Men vi visade bort mannen ganska snabbt! Tråkigt att behöva vara på sin vakt inne på ett kafé numera.

 

Attenzione!!

Så tänk på det här med ev pappskyltar som man håller fram, det kan hända saker under skylten som man inte ser.  Sist jag såg den här tekniken de va i Italien för en tjugofem år sedan.

 

Inlagt 2013-10-24 08:59 | Läst 2247 ggr. | Permalink
Det var en trevlig träff igår :-)
Ni ser ut att ha trevligt, önskar att jag själv bodde i Stockholm på onsdagar (och var pensionär). Om knappt två år blir jag pensionär, men Stockholm flyttar jag inte till. Men man kan ju besöka staden, t.ex. på en onsdag. Skylttricket har jag själv erfarit i Rom för 35 år sedan, där var det barn som höll skyltar alldeles inpå en och pratade oavbrutet på ett språk (inte italienska) som man inte förstod. Under tiden plockade de plånboken ur mitt sällskaps handväska.
Trevligt och ofta lärorikt på Ellens. Har varit med om diverse fuffens men skylttricket var nytt.

/Stephan
Hej Bengan,

Jag försökte svara på ett par inlägg här i bloggen.
Särskilt angående färgbalansen, där det finns en rätt så stor förbättringspotential, här och där.

Men mina svar försvann i färgrymden.

Idag, år 2013, levereras dagens industri-standard som PS(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg