Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2059 / Funderar på en ny kamera... för en ny kamera kanske kan hjälpa mig att bli en bättre fotograf?

 

Gammal bild från X 100

Ibland känner jag mina begränsningar, i alla fall inom fotografin! ;) Och efter att ha läst på i litet i olika reklamsammanhang, även här på Fotosidan, så verkar lösningen vara att skaffa en ny kamera!? "Utveckla din kreativitet med den nya XPD-kameran!" Så kan man nog enkelt sammanfatta budskapet!

Så en äldre kamera, nå't år gammal i alla fall, blir ofta är en ganska stor begränsning eller tom en kreativ belastning!? Även om den kanske inte är gammal tekniskt, så är den i alla fall gammal! Och att gå omkring med en ett till två år gammal kamera, man kan komma i obalans liksom, och en konstnär i obalans, skapar absolut inga bra bilder! Och kompisarna säger, "Va, har du kvar den där gamla kameran!?" De blir mycket negativt samlat på ett ställe liksom!

 

Gammal X 100 bild!

Jag har som sagt läst och då helt klart fattat att man utvecklas som fotograf med en ny och fräsch kamera! Visst e det häftigt, att kunna köpa  en kamera som utvecklar mig som fotograf! Kurser och skola och långa föreläsningar om foto, släng dig i väggen! Nu e det moderna tider!

 

En till ganska gammal bild, som är tagen med numera ganska långsam och omodern kamera!


Så jag har planer! I dag skall jag köpa ett nytt minneskort hos Gert och ladda ned en ny mjukvara till min Fuji X100! Se'n skall ni få se på bilder!! Visst e den nya tekniken fantastisk! Allt va inte alls bättre förr! 

/Bengan


Ps. Jag vill inte verka tjatig, men närminnet verkar också bara bli kortare och kortare numera, så en påminnelse! I dag 15.00, Ellens fotografiska på Tårtan! Väl mött!

 

Inlagt 2013-10-23 08:39 | Läst 3957 ggr. | Permalink
Även digitalkameror kan behöva vitamininjektioner för att kännas nya och fräscha =) I en analogkamera byter man ju bara till en ny och fräsch film så är det uppdaterat och klart!
Men skall du ändå inte uppgradera dig till en Fuji 100 S med två s på fronten och topplattan och som dessutom har en bättre ytfinish. Vidare har den bla en sensor på 16 megapixel som ger underbara, konstnärliga 14-bitars råfiler. Måste väl ändå vara mumma, passsa på vet ja då du ändå slinker in till Gert.
Hej,
En två år gammal kamera får ju nu i den digitala världen betraktas närmast som antik. Ingen halvsulning medelst mjukvara kan rädda detta ålderdomliga verktyg. Nu gäller 36 MB i A7r om man ska va inne.
Lycka till
Bob
Det är klart att du skall köpa en ny kamera Bengan! Tänk bara vad det kommer att hjälpa dig! Moderna kameror är rent otroliga. Man måste ha "the latest brand new".
Se bara vilka funktioner som numera är standard: den AUTOMATISKA MOTIVVÄLJAREN. Inte behöver du mera smyga lömskt i buskarna och spana på intet ont anande motiv - nej du bara lyfter kameran, och via ett gyro riktar den in sig på lämpliga motiv som du har föprogrammerat; halvnakna tjejer, Roffe, curling.... You name it!
Sedan har vi MENTALKOMFORTKNAPPEN. Vart du än riktar din kamera, kommer du att vara rosenrött övertygad om att detta blir ditt livs skott!
Moderna kameror förbättrar även säkerheten. Precis som moderna bilar höjer trafiksäkerheten, är moderna kameror PRODUKTIONSSÄKRADE. När kameran har gjort ett av tillverkaren inprogrammerat antal exponeringar, destruerar den hastigt och lustigt sig själv - till förmån för produktionen och nya moderna kameror.
Det är klart att du skall ha en ny kamera. Stila bland dina vänner Bengan. Köp en sådan - nu!
funderar med att byta kamera,fast den senaste har inte kommit än.så det blir till att vänta ;) ronny
Är det verkligen någon som påstått att man blir en bättre fotograf med ny kamera?



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg