Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2058 / Undrar när det kommer en ny mjukvara till min Leica IIIc så den blir litet snabbare?

 

 

Nåja, det kanske dröjer till Leica IIIc, men till min Fuji X100 har det visst kommit en ny mjukvara, jag får väl ladda in den så jag kan börja använda kameran! ;) Kameran har ju varit så väldigt våldsamt långsam tidigare att jag knappt kunna använda den! ;)

 

Vad gäller annat viktigt här i livet, så e det Ellens i morgon, påminner om det för säkerhets skull!

Vad nytt från Rohan annars! Jo jag va i stan'n i dag, Stockholm alltså, besök på S:t Görans ögon, och tyckte jag tagit till bra med tid för att hinna.Å så lagt på en timme på det!
Från Gnesta med bil-motorväg-ingen rusningstrafik till Rönninge, 45 minuter.
Det tog 1 timme och 15 minuter, en fil bara vid motorvägsbron!

Och så pendeltåg Rönninge-Centralen, 40 minuter!
Det tog 1 timme och 14 minuter. Två inställda tåg!

Så det va bara å ringa S:t Erik och säga att jag blir tyvärr försenad!

Tänkte fota litet i sta'n efter sjukhusbesöket, men Roffe ringde och undrade va jag höll hus,
så jag åkte nästan direkt hem!

 

Senhösten e ofta fin i fjällen

Och i morgon så e det Ellens som sagt!

/Bengan


Ps. Va faktiskt inne fem minuter i Skidbytarboden på Flemingatan för å se om dom hade nå't begagnat i telemark. "Nä inte så gamla saker" sa dom... ;)

Men det här svarar nog också på frågan varför det går åt pipan med miljön på den här planeten! Alla skall ha nya grejer hela tiden, å ny miljöbil varje år! Å det blir fler och fler på planeten som skall ha nya grejer hela tiden! Jag tycker jag har jättekul med mina läderpjäxor och femton år gamla telisskidor...Och en analog Leica...  Visst e det underligt? ;)

Å nyss va det sommar, de e väl också konstigt!

 

Inlagt 2013-10-22 19:04 | Läst 2177 ggr. | Permalink
Förstår att du raljerar lite, men en sak som är trevligt med de digitala fotoapparaterna är ju det att de i vissa fall faktiskt kan bli bättre genom en enkel programuppdatering.

I många sammanhang tvingas man byta hårdvara för sådant som kan fixas i mjukvaran, så det är bara att tacka och ta emot i de fall man slipper göra så :)
Jag skulle nog vända på saken. Det är inte så att alla "skall ha" nya grejer hela tiden - utan det skyfflas fram och hottas upp hela tiden. Man måste alltså ställa frågan; vilka krafter skyfflar fram och hottar upp? Det vill säga, man kanske inte i första hand skall gå på konsumenten (man löser inte miljöproblemen vid grönsaksdisken) - utan titta på de krafter som defacto utför rovdriften, och vad som är drivande till det.
Jobbigt när viktiga möten inte blir av på grund av trafikproblem. Fast jag läste någonstans att järnvägen kommer fungera denna vinter;) Beträffande uppdatering av kameramjukvara har jag själv bara goda erfarenheter. Min NEX 5 till exempel var bara dynga innan första uppdateringen. I ditt fall får du bara 20% snabbare AF men det är alltid fritt att stå över;)

/Stephan
Fast en uppdatering av mjukvaran är väl ändå miljövänligt o bra. LO
Anders F. Eriksson 2013-10-22 21:47
Man kan ju tycka det, fast det är ju elektroniskt och inte mekaniskt - kanske kan vara farligt ;)
... men Roffe ringde... HAHAHA!! ;-)(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg