Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2055 / Som sagt, har Fotosidan blivit mer bloggar och mindre bilder? De kanske e så.. Å e de bra egentligen?

 

Twist på Nalen 1963


Jag tycker nog att det blivit ett mycket bloggande på Fotosidan! Jag själv bloggar ganska ofta och lägger färre och färre bilder i pooler, tom i mina "egna" pooler, som Analoga M-Leicafotografer, Night Hawks och så Dogma. (Dogma som även Johan Ericson har en stor del av, då det va han som kom med Dogmaidén)

Men allt beror nog på ens egen utsiktspunkt, och min utsiktspunkt är numera mest i bloggvärlden på Fotosidan!

 

Nalen (Kyssen 1)

Men för att ändå försöka analysera det hela en liten aning, så kanske bloggande också hänger ihop med hur övriga sociala medier utvecklas, tex att alla budskap blir kortare och kortare, och så kommer en bild i det hela, "se här vad jag åt till frukost!" ;)  
Se'n kanske det kommer, "se vad jag åt till lunch"! ;)

Å så blir det ju ibland även här i Bloggvärlden på Fotosidan! En bild, och en rubrikrad!

 

Nalen (Kyssen 2)

Och som någon sagt tidigare, om man tycker det e för många bloggar, så gäller det att begränsa sitt eget läsande! ;)  De e som när man går på Biblioteket, eller till Pressbyrån, man lär sig snabbt vilka författare som skriver intressant, eller vilka tidningar som är läsvärda!

Man kan inte skylla på Biblioteket eller Pressbyrån för att dom har dålig smak som har för många dåliga böcker eller tidningar! ;)

Men för att återknyta till huvudspåret! Jag tycker nog också att en förändring har skett på Fotosidan! Men om den här förändringen inte är till någon nackdel för Fotosidans affärsverksamhet, så får vi nog leva med den! Se'n om man gillar den eller inte, de e en annan sak!

Jag kan nog personligen tycka, att det va litet "bättre förr" när Fotosidan va litet mindre! För c:a sex eller åtta år sedan!  Jag tyckte då att Fotosidan va mer greppbar, eller hur man säger! Jag kunde hålla hyffsad koll i flera pooler, många bilder, annonser och flera diskussionstrådar! Och så handlade det mesta mera om bilder på FS, tyckte jag!

/Bengan

 

Nalen (Limbo)

 Å bilderna här i bloggen e från Nalen på 1960-talet.

 

 

Inlagt 2013-10-20 10:09 | Läst 2545 ggr. | Permalink
Jag tror att det är intressantare att blogga, för det blir flera som uppenbart tar del av bloggen. Både läsningar av den och kommentarer.
När bilder och bloggar passerar så snabbt på sidorna och försvinner, man har väl i princip en dag på sej innan man lämnat förstasidan, så styr det tror jag ens eget upplägg.
För man ljuger nog om man försöker få det till att man bara tycker att det är roligt att lägga in saker och inte bryr sej om gensvaret på dem.
Fotosidan för några år sedan gick långsammare minns jag. Nu är den uppsplittrad i så många grupper att man i mina ögon drunknar och försvinner i utbudet. Intresset för att uppmärksamma andra har också minskat, antalet kommentarer på bilderna är inte alls i samma storlek som för några år sedan som jag uppfattar det.
Fina bilder från Nalen!!
Fina bilder som är lysande bra. De förmedlar mycket.
Vad gäller bloggandet så uppskattar jag att få en liten text till bilderna. Allt lyfter sig en nivå. Inte alltid men oftast .
Ha bra söndag/björn
Jag tycker om de bloggar som innehåller både text och bild... men som du skriver; man lär sig fort var det man uppskattar finns. Fast lite trist tycker jag att det är när det BARA publiceras bild i bloggarna, det är väl bättre om de hamnar i poolerna för att skaka liv i dem. Jag ser gärna att text och bild på ett eller annat sätt hör ihop... men det är ju vad jag uppskattar.
Tycker tvärtom (föregående talare) att en fotoblogg egentligen BARA behöver innehålla bilder, UTAN text. Att kommunicera med bilder är ju det fotografi går ut på. Kan man det så behärskar man sin genre. Här på fotosidan är de flesta amatörer, och få kan kommunicera enbart med bild. Därför blir det också mycket text i bloggarna här tror jag. Bilderna räcker inte till ensamma för att göra inläggen intressanta. Om fler försöker kommunicera mera med bild och med mindre text i bloggarna, tror jag kvalitén skulle öka och därmed också locka de verkligt bildintresserade till fotosidan. Men frågan är om de flesta här egentligen är mest intresserade av fotografi/bild eller om det är själva bloggandet och den sociala kontakten och förmedlandet av sina vardagsbestyr (typ vilket socialt medium/forum som helst) som lockar? Med mindre text i bloggen så tvingas du koncentrera dig på bilderna, att verkligen sätta dig in i vad bilden säger dig. Du tvingas tänka efter och verkligen se bakom ytan på bilden.

Tips på bra bildbloggar utan för mycket (eller ingen) text:

http://streetsofberlin.blogspot.se/
http://gruppof.blogspot.se/
http://www.591photography.com/
Erik Madsen 2013-10-20 20:07
Den ene slags blog udelukker ikke nødvendigvis en anden slags.
http://emfoto43.blogspot.dk
m.v.h. Erik/DK
Nils Bergqvist 2013-10-20 23:39
Som jag skrev, jag tror bilderna blir intressantare och bättre om man enbart försöker blogga med bilder. Istället för att förklara med långa texter vad man vill säga med bilderna. Finns något mera tankedödande och likriktande? Sen får givetvis var och en välja hur den gör. Vill absolut inte utesluta någon form av bloggande, bara tala om vad jag personligen tycker är mest givande och intressant. Och naturligtvis kan en viss typ av blogginlägg kräva längre texter, det är inte tu tal om det. T.ex den här typen:
http://gelatin-silver.blogspot.se/2012/10/gsb-155bra-att-ha-i-morkrummet.html
Som jeg lige har skrevet på et andet blogindlæg - jeg kan ikke finde nogen steder i FS-reglerne hvor der står "fotoblog" - der står "egen blog" og at den er at betragte som en slags dagbog.
Der hvor jeg har slået begrebet "blog" op, står der, at en blog er en hjemmeside, som opdateres jævnligt med korte TEKSTER.
Din måde at blogge på falder fuldstændigt i min smag.
m.v.h. Erik/DK
Undskyld at det blev på dansk denne gang.
Nils Bergqvist 2013-10-20 23:46
Om du går in längst ned på startsidan, under "Bli Plus-medlem" så kommer du till fotosidans medlemsbutik. Gå in på silver och Guld-medlem där och klicka på "Egen bogg" så finner du bland annat denna citerade text:
"Skapar du en blogg så tycker vi att bloggen skall ha foto som utgångspunkt. Vi är ju trots allt på en fotosajt." Visserligen ingen regel, men ändå en önskan från ägarna vad våra blog-poster ska handla om.
Erik Madsen 2013-10-21 00:07
Om du går längst ner på FS förstasida och klicka på "Grundregler" och läser "Regler kring bloggar" - ingenting om foto där.
Men vi är överens om att det är så tydligt att det huvudsakliga syftet är då fotot. Jag har också precis skrivit ett blogginlägg om.
Jag avslutar här på denna blogg. m.v.h. Erik / DK
Nils Bergqvist 2013-10-21 00:18
Precis det jag skrev, inga regler men ett önskemål från ägarna att det ska handla om foto på något sätt. Så man gör som man vill.
Jag tycker att det ger en extra dimension med kommentarer till bilderna.
Visst är det intressant med bloggarna, jag scannar av bildpoolerna några gånger per vecka och läser bloggarna varje dag.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg