Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2050 / Sitt nu inte på kammaren och snöa in på nå't, fick jag som förhållningsorder i dag 05.30! ;)

 

Objektivtest!

 

Knappast sa jag om att snöa in på nå'n kammare! Men det finns nog en liten sanning i påståendet, eller risken kan finnas då man e pensionär! Att bli pensionär innebär en ju ofta en stor omställning i livet, man lämnar en ofta intressant tillvaro och går in i dimman liksom!

Jag hade ett intressant och självständigt arbete på en marknadsavdelning de sista åren. Och det va resor, möten, konferenser, nya "appar" som skulle sjösättas och ständigt en massa människor. Och man fick saker, tex biljetter till olika kulturgrejer, ishockey, teater osv, och när man drog iväg på ett möte i en annan stad, så tog man såklart golfklubborna med om det va möjligt! :)

Och så blev jag pensionär, och då blev det alldeles tyst och stilla! Proppen gick ur liksom....  ;)

Och då kan man komma litet ur balans, eller komma på sidan om, å då kan man få konstiga ideér också, tex att det va bättre förr eller folk fattar inget numera eller gå med i nå'n anarkistgrupp och sitta på ett fik och planera saker! ;)

 

Nåja, nu är jag nog lyckligt lottad, eller hur man skall säga, jag har en fru som jobbar och håller mig "vaken" på flera olika sätt ;) och så har vi Roffe, och så håller jag på med en del saker, å de e viktigt att ha intressen utanför jobbet när man jobbar! 

 

 

Konstrundebesökare!

Och är numera med i en planeringsgrupp för Gnesta Konstrunda, e med i Konstrundan. Å så e det Gnesta-planket, å jag bloggar, om nu nån har missat det, å så e det en del sjukhusbesök, det kommer med åren, och just nu också en pelletspanneinstallation i källaren! Jag fotar ju en del, två fotoprojekt Pg,  fjällvandrar då tillfälle ges, och så har vi har ett hus! Hus tar tid! :) Så numera kan man vända på det hela, att nu så skulle jag absolut inte ha tid att jobba!

Jag gick upp som sagt c:a 05.30, och startade med fika och läste tidningarna, de e viktigt att läsa DN och SN på morgonen, annars kommer jag i obalans! ;)  Se'n diskade jag undan litet, gick ut med Roffe, handlade, snackade med butikspersonalen, kollade Robban i Kaffebaren, och se'n kollade jag vad som skall göras i dag, så nu e det dags för en påtår, för halva da'n har ju nästan gått! :)

 

Hur som helst, det här sättet känns mycket bra och jag håller mig hyffsat "mentalt vaken" i tillvaron, tycker jag i alla fall! ;)  Och jag snöar inte in på nå't oväsentligt! Så de så!  Inte för ofta i varje fall! :)

Pensionärslivet e ganska Ok liksom! Så ni vet vad som väntar! Och som sagt, nu en påtår! :)
Å ha en bra dag både ni som jobbar fortfarande och e lediga!

/Bengan

Ps. Tycker det e för mycket annonser på Fotosidan numera, så va det inte förr minsann! :)

 

Inlagt 2013-10-17 11:00 | Läst 2262 ggr. | Permalink
Jag måste konstatera att jag var lika insnöad på gamla kameror långt före pensionen. Inget att skylla på alltså. Klart att allt var bättre förr - det var ju då som dom byggde dom numera gamla kamerorna... ;-)
Svar från Benganbus 2013-10-17 15:02
De e viktigt att träna innan pensionen!
Att samla på sig intressen alltså!
Som tex några Kiev-kameror med objektiv! :)
/B
Tycker det känns som om du lever ett bra pensionärsliv nu med det mesta! Håller man sig frisk och har något trevligt att göra (Fota ) så går det nog bra att sluta jobba. Jag har några år kvar men känner ingen oro för det. Allt gott!
Svar från Benganbus 2013-10-17 15:04
Det funkar bra för mig!
Å det du säger om frisk, de e nog ändå det viktigaste!
/B
Det viktiga är väl att du gör något, inget fel att snöa in på Leica tex. Och jobba de får du göra även som pensionär om lusten och orken finns. Hade en kollega hon höll på till över 80 bast, när hon väl bestämde sig för att sluta så trillade hon ner från en stege hemmavid, gick inte så bra, kan säga hon dog med stövlarna på. Vilket djäkla öde, eller kanske inte ändå. Är det sånt ni gör där på Gullan`s,eller vad det nu heter, planerar och intrigerar? Mycket annonser är det, det mesta går att stänga av och allt var bättre förr, eller. Själv jobbar jag men är ledig på dagarna så att jag får väl en slags försmak av pensionärslivet då, kan man säga.
Må så gott
/Hans-Åke
Svar från Benganbus 2013-10-17 15:07
"inget fel att snöa in på leica" Tack för de kloka orden! :)
Och som jag antytt eller sagt, jag tror det e viktigt med intressen och vänner utanför jobbet,
under tiden man jobbar, då händer det inte så mycket när man slutar.
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg