Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2039 / "Skriet från vildmarken!" De e Roffes rubrikval! Del 1 av några till.

 

Som jag skrev i en kommentar i en tidigare blogg så va redaktionen av Straight Photography inte riktigt i fas vad gäller utgivandet av äventyrsbloggen! (Äventyrsbloggen e Roffes benämning på bloggen om vår senaste vecka i Grövelsjön)

Med ofas menar jag att vi hade inte riktigt samma uppfattning om vad som hänt under veckan och vad som skall skrivas i bloggen! Nu kommer jag inte att nämna de olika uppfattningarna för att inte äventyra utgivningen ytterligare!

Men vi har kommit överens om att dela upp äventyret i bloggdelar i alla fall! Mao, det blir flera bloggar om vad som hände!

Alltså, vi for upp till vår vanliga basläger i fjällen, till Dalasherpan Anders Persson i Västerbäcken. (Grövelsjön)

 

Här en morgonens DN-läsning i timmerkojan en måndag. Riktig läsning, inget internet å sån't konstigt! ;)

Vi har bott i stugor hos Anders i Småbruket Västerbäcken i en femton års tid nu i olika omgångar. (Men jag vill inte rekommendera Småbruket Västerbäcken, då e risken stor att det blir upptaget de veckor vi brukar boka in!)

Anders ger oss även goda råd inför våra expeditioner. För några år sedan frågade jag om råd att ev sätta på vinterdäcken. - Det behövs inte så här tidigt på hösten, sa Anders dagen innan vi skulle åka. När vi kom upp så sa Anders, - Jag plogar upp med traktorn så ni kan parkera bilen närmare huset. (Jag hade som tur va satt på vinterdäcken) 

Men själva baslägret i Västerbäcken är mycket bra! Men som sagt, inget att rekommendera! I år så blandade vi vandringarna mellan Sverige och Norge, allt enligt Roffes önskemål.

 

Och för att vandra, så behöver man bra vandrarskor! Och det hade jag köpt! Efter första dagen så rensade jag mönstret i sulorna och lade skorna för luftning på verandan! Se'n gick vi in och tog en öl, Epic, och läste DN på papper! Hade begärt eftersändning på DN då jag vet att nymodigheter som internet inte räcker riktigt ända ut i vildmarken! Internet e mera för Fjollträsk liksom! ;)

 

Och när vi sitter där vid brasan säger Roffe, - Jag hör nå't, hör du? - Vadå frågar jag? Coca Colabilen?  :) :) Roffe kollade på mig, suckade, himlade med ögonen och la sig ner igen!

  

När jag tittar ut nå'n timme senare för att ta in skorna, så ser jag att av fyra utlagda skor, finns bara tre kvar!??  Ni vet, man kan få en så'n där overklighetskänsla och tänker, ställde jag ut alla skorna? Eller har den bara ramlat ned på marken? Går och tittar, och börjar sedan gå runt och leta i större och större cirklar och undrar åt vilket håll ut i fjällskogen jag skall gå och söka vidare? De e här som det höll på att bli ett skri från vildmarken liksom....

Måste få litet funderarhjälp, så jag kutar upp till Anders med en fråga, - Kan det vara en räv som tagit skon? - Kan så vara, säger Anders, - räven smyger omkrig husen och kollar om sörlänningarna glömt nå't på verandan! Anders fortsätter, - Har inte ni hund? - Tack för påminnelsen, sade jag och kutade ned till huset, för mörkret faller snart, snabbt på med jacka, se'n selen på Roffe, ut på bron med den andra skon, och sade se'n till Roffe, - Kan du försöka hitta den andra skon åt mig? Roffe kollade bara på skon, jag trodde han skulle nosa i den, så gör ju hundarna på filmerna, men se'n drog Roffe bara iväg in i granskogen precis som om han hade ett spår på nå't! Så här lätt kan det väl inte gå tänkte jag?

 



Jo'rå, så lätt va det! Efter c:a fyrtio meter in i den täta granskogen, där ligger skon! Roffe stannar för att se så jag också har sett skon och se'n vill han spåra vidare för att fånga tjuven! Så sa han i alla fall!

Men jag va mycket nöjd med läget som det va, väldigt nöjd, och förvånad av hur lätt han hittade skon!
Nämnde det för Roffe som sa, - Det här e väl inget märkvärdigt, färskt spår efter räv! Färsk å färskt, några timmar i varje fall. Nu ville jag inte fråga närmare varför han visste att Räven också tagit skon, utan jag va bara nöjd och tacksam för att skon kommit tillrätta!

 

Och oss emellan, jag va väldigt imponerad och tacksam! För att fjällvandra med bara en sko, ni fattar själva va!? Frågade se'n Roffe när vi kom tillbaka om det va räven han hörde tidigare när vi satt och läste? - Självklart, hörde inte du den? Jag hörde också att det va högerdojan han snodde!

Och som sagt, det va tur att Anders frågade om vi hade hund med oss!

/Bengan

Ps. När Roffe och jag kommit överens om nästa vildmarksämne, så kommer det i en blogg! Kanske redan i morgon!


 

Inlagt 2013-10-10 18:45 | Läst 2702 ggr. | Permalink
Mycket rolig o trevlig vildmarksskröna, fina bilder o den där Roffe är en ovanligt klok vovve, han har nog en räv bakom örat! Mvh, LO
Hej Bengt & Roffe!
Trevlig äventyr som ni har för er ska bli kul att följa de vidare ödena i fjällvärlden.
Ha de' bra.
Ingemar
Du och Roffe är för roliga :-)))
Så vi är på och redo för mer Bengt och Roffe.
Det låter som en bra plats som du har hittat där.
Det är klart att hunden har några danska gener så smart han är :-)
m.v.h Erik / DK



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg