Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2038 / Det här med att Apples designchef som formger en ny Leica!


Smart liksom! Alla som gillar Apple måste nog hålla koll på det här, och vi andra också såklart! Och så e det mycket pengar inblandade och välgörenhet å sån't! Intressant, och mycket smart!

Och människor kommer såklart att tycka olika om det här, å det e ingen nackdel, mao många blir informerande om det här,  och får kunskap om vad Leica är, och det här kommer säkert på Tv och i annan press också! Smart liksom! Fler och fler vet vad Leica e för nå't!

Å då kan det va intressant att äga en dyr Leica, när så många vet att det e nå't fint! Och dyrt!
Gillar Leicas marknadsföring! :)

Se'n att jag har synpunkter på vad Leica håller på med just nu, de e en helt annan sak, men för Leica funkar det här mycket bra!

Kan väl passa på att tycka litet mera då jag har chansen! För mig så slutade Leica att vara en intressant kamera när de digitala kom! Även om jag skulle tycka det vore kul och intressant med en M9:a typ, för att kunna köra litet olika objektiv! Jag har ju en del äldre objektiv som kanske nå'n förstått?

Med med det digitala, så tycker jag att Leica slutade att göra några intressanta yrkes/amatörkameror. För vad gäller  yrkeskameror/amatörkameror/presskameror, så har ju tex Canon och Nikon och flera tagit över med råge.

Nu är det exklusiva men mycket tekniska grejer som gäller för Leica Camera, och mycket dyra också, och då blir dom ju unika. Men visst finns det några "yrkesfotografer" som använder Leica, de e klart, och tekniker gillar säkert det här också, men tyngdpunkten på Leicas kameraproduktion ligger sedan ett antal år på andra grupper än fotografer, så kanske man enkelt kan formulera det hela!

Men som sagt, det här e Leicas nisch numera, och det verkar gå mycket bra! Å det e väl det som e meningen för ett företag? Att företaget går bra alltså!

Så titta noga på den nya Apple-Leican, för den kommer du antagligen bara se på bild, om du inte är väldigt rik, som sagt! :)

 

Men för mig så är det här den sista och riktiga, och bästa Leican över huvud taget! För här finns allt en fotograf behöver till ett rimligt pris! :)

/Bengan

 

Inlagt 2013-10-10 14:08 | Läst 2460 ggr. | Permalink
Men M7 då? Själv sålde jag min M6:a och köpte en G2:a - inte för autofokusen, utan för tidsautomatiken. Förövrigt håller jag med om Leica och det digitala. Leica är inte en kamera i första hand nuförtiden, det är en accessoar som matchar Gucciväskan. Förresten! Tänk om det fanns en digital G2:a.
Svar från Benganbus 2013-10-10 20:35
Har också en G2:a... :)
/B
Tja, du visar en uppsättning som jag själv använder och då måste de ju vara bra! ;)
En stilikon.

Jämför jag med min Apple från 1985 så står sig kameran så mycket bättre än datorn. Datorn från 1985 hade 512kb internminne och kostade 20 000:- Då.
Nu är den ekonomiskt sett helt värdelös även om den fortfarande fungerar.

Min Leica kostade mindre än vad datorn kostade 1985, men är fortfarande värdefull. Kameran är både värdefull att använda och värdefull om jag säljer den. Fint eller hur?

/H
Svar från Benganbus 2013-10-10 20:39
Köpte den här M6:an av en samlare för tjugo år sedan, 12.000:- blev jag av med.
Samlaren hade haft den i bankfack, men kunde inget om kameror.
/B
Vi får ju komma ihåg att före introduktionen av Leica M8 och Leica M9 så var företaget snubblande nära konkurs. Det var då man tillverkade den kameran som du visar Bengan.
Det är lätt för just mig att hålla med dig i sak - men ett företag måste följa den tekniska utvecklingen, annars går man i putten.
Själv skulle jag vilja ha en Leica M9 eller en Leica ME, och jag kan även köpa en sådan när jag har lust - men jag har inte lyckats övertyga mig själv om en investering i den storleksordningen - när jag nu trivs så syndigt bra med mina gamla burkar.
Fin bild på M6 , Vad använde du för kamera? och varför?. Varför inte det omvända Typ här är resultatet från min fantastiska Leica M6 när jag tog en bild på min fuji Xe1 Eller är bilden tagen med en analog Leica?., Varför skriver jag då det här.? Jo massor av aktiva professionella fotografer i dag över hela världen gillar just att Leica har hunnit i kapp, och samtidigt lyckats behålla den gamla känslan. Där av omöjligheten att köpa den utan beställning.
Det är väl ändå inte så dumt Bengan?. Sen det här runt omkring,känns ju lite jippobetonat om man får nu använda det uttrycket. Där håller jag med dig. Men jag vill minnas att Leica alltid har haft någon typ av jubleumskamera i guld ,titan eller klädsel av ödla. Rätta mig om jag har fel. PS Samtidigt är det mysigt med samlare idealister som diggar det gamla . Det var bättre förr! Själv skulle jag vilja ha en sprillans NY Vicky 55 Moppe. Det var grejer det.:) /Bengt
Svar från Benganbus 2013-10-10 20:32
De e väl det som e finessen, att vi kan tycka olika, och får tycka olika! Så e det med allting, vi har olika ölsmak, musiksmak och bildsmak! Och om en massa aktiva fotografer tycker om Leica, så tycker jag dom gör det bra! :) Man skall inte bry sig så mycket om vad andra tycker utan tro på sitt! ;)
/Bengan

Ps. Vad gäller Vicky 55, så körde jag upp till Hedemora TT på sådan! 1956 eller 1957...?
Man kan väl säga så här efteråt, att man skulle ha tänkt litet mera! ;)
Smaken är ju som baken. Tycker faktiskt matburken, förlåt, Leican designmässigt ser ut som något Brownskolan sysslade med på 70-talet. M6:an är en färdigutvecklad kameratyp, både designmässigt och funktionellt. Ganska skönt att ha när det släpps kameramodeller var och varannan månad;)

/Stephan



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg