Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2112 / Mera Monokrom på mitt sätt! Via Tri-X och D-76!

 


Har skannat in två bilder till tagna av monokromkameran. Jag tycker den här, i alla fall för min del, 1960-tals-tekniken ofta räcker gott och väl! Om man skall hårddra det hela, så det stora som hänt med digitalkameran, det är att det blivit enklare att fotografera. Och framför allt snabbare att kunna se resultatet! Och den här snabbheten och mängden bilder med digitalkameran har såklart även gynnat media, typ press, internet och liknande och såklart även oss bloggare, det borde ni ha märkt va?

Brukar jämföra det här när jag står och framkallar, då är det några timmar kvar innan jag kan ha en bild på webben!

Men som en god vän sade till mig då jag frågade varför han bara fotar analogt! Det är något magiskt med det analoga, sa han!  Så jag fortsätter med det här magiska framöver!

Fast i bloggen, blir det nog litet mer digitalt än analogt, de e en annan typ av foto i en blogg liksom!

/Bengan

 

 

 

 

Inlagt 2013-09-18 17:41 | Läst 2038 ggr. | Permalink
Hej Bengt!Den bilden som vi ser,är ettor och nollor så den verkliga bilden från din remsa vet vi inget om..
mvhRolf
syntax 2013-09-18 18:29
Det vi ser i Bengans bilder är att det blir jättebra - fastän det inte är ettor och nollor från början i fotograferingssituationen. Man kan alltså fotografera alldeles utmärkt fastän det inte finns varken ettor eller nollor i kameran.
Eftersom den digitaliserade bilden vi ser här är så bra - vad skall väl remsan innehålla för potential?
Bilden på remsan är väl ett negativ, ingen färdig bild? Bengt kör film som grund för bildframställning, och färdigställer genom att digitalisera negativen, alltså vet vi allt om hans bilder när vi ser dom som ettor och nollor.
Svartvitt blir väldigt fint med den analoga tekniken. Även om man skannar negativen. Mörkrumskopian håller förmodligen ännu högre klass. Det kan jag inte yttra mig om då jag inte jämfört en bild från samma negativ framställd med de två olika teknikerna. Hantverkskänslan är betydligt högre vid analog fotografering. Det är min bestämda uppfattning, men jag tycker ändå om att fotografera digitalt. Digital fotografering har andra förtjänster.//Torbjörn
Sköna bilder - skiter i ettor o nollor! Analoga processen är ett härligt hantverk dock och jag saknar det mycket. LO



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg