Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2110 / Körigt att vara pensionär! Men nu e det dags för en påtår! Och om Monochrome-Leican! :)

 

Startade dagen 05.30 med att stänga av pelletspannan för sotaren skulle komma mellan 07.00 och 08.00. Het panna gör ingen sotare glad! Efter sotaren e det en del städning och koll att pannan startar igen! Se'n läsning om den nya pelletspannan som e pg om fjorton dagar, Effekta 222B!  Å den skall sotaren kolla några dagar efter installation.

Se'n va det läsning om kolesterol. Jag har varit med i en äldregrupp på Vårdcentralen under ett år. Man gör litet olika tester, har samtal och tar prover. Fick ett recept för ett halvår sedan (FaR) Fysisk aktivitet på recept! :) Skulle öka min vardagsmotion och stryrketräna rygg, mage, axlar och armar. Och så va det sista gången i går på Vårdcentralen! Så nu lämnar dom mig ensam i den stora världen! ;)

Fick labbresultaten med mig som vanligt, och jag hade sänkt Triglyceridvärdet till 0.49 och fick frågan om jag har ändrat på något? Matvanor eller annat? Kunde inte ge nå't bra svar!
Så nu sitter jag och läser om Triglycerider på nätet, men har ännu inte hittat någon möjlig orsak till att värdet gått ned ytterligare. Har legat som högst på 1.16 för Triglycerider tidigare.  Den enda större ändringen är att vi i stort sett slutat att äta vetebröd... om det nu kan betyda nå't i det här sammanhanget...?

 

Se'n va det några MM-Leica funderingar. Den bästa M Leican för svartvitt foto kanske ändå är en analog M Leica med svartvit film? Enkelt och basic liksom, och hyffsat billig!

Nog med funderingar för i dag! I morgon kommer jag att blogga om hur hjärnan lurar oss alla utan att vi märker det! Om inget annat bloggintressant kommer emellan förståss!

Nu er'e påtår!
Ha det!
/Bengan

 

 

 

Inlagt 2013-09-17 11:18 | Läst 2323 ggr. | Permalink
Det är väl bra att minska intaget av kolhydrater. Det höjer ju insulinnivån och ökar därmed fettinlagringen. Fettförbärnningen hindras av kolhydrater.
Om man har ett rimligt och varierat intag av födoämnen, så reglerar en frisk kropp själv alla nivåer - även kolesterol. Min kropp är 70 år och funkar till full belåtenhet. För övrigt är kolesterol nödvändigt för nervsystemet. Får man i sig för lite av det "onda kolesterolet", blir man blind.
Varierat måttligt matintag av icke industriprocessad mat och en rörlig livsföring. Det är allt som behövs för att kunna strunta i alla mer eller mindre självutnämnda hälsoprofeter och dietskolor - om man är frisk vill säga. Man kan använda sin tid bättre än till sådant trams!
Snapphane 2013-09-17 15:34
Kolesterol stabiliserar faktiskt alla cellmembran. Utan kolesterol så går man sönder! ;-)
syntax 2013-09-17 18:26
Förvisso är det så, men jag skulle gissa att de första allvarliga symptomen på långvarig kolesterolbrist skulle komma från nervsystemet. Kanske en dold sjukdomsorsak i dag när folk har fått för sig att kolesterol är någon slags gift?
Hej,
Den Canon gluggen på en MM hade inte varit dumt. Då spar man in på gluggkostanderna i alla fall.
Ge Roffe ett kli bakom örat.
Ha det bra
Bob
Svar från Benganbus 2013-09-18 21:24
Roffe e kliad! :)
Å han tackar så mycket!
/Bengan
Vad jag kan förstå så är det just elimineringen av veteintaget som sänkt triglycerid-nivån.

"But it is not the algea oil alone that brought down my triglycerides because I was taking them when my triglycerides were still high. It was only when I also cut out wheat that my triglycerides came down and they came down quickly and dramatically. "
Källa; http://www.healthboards.com/boards/high-cholesterol/884478-eliminate-wheat-lower-triglycerides.html (2013-09-17)

"Refined carbohydrates — like white rice, regular pasta, and anything made with white or “enriched” flour (including white bread, rolls, cereals, buns, and crackers) — raise blood sugar and insulin levels more than fiber-rich whole grains. Higher insulin levels, in turn, can lead to a higher rise in triglycerides after a meal."
Källa; http://www.joybauer.com/high-triglycerides/about-high-triglycerides.aspx (2013-09-17)

/H
Svar från Benganbus 2013-09-18 21:22
Tack för det tipset Hans!
Å det va det enda som var förändrat i vår kosthållning!
Att vi skippat vetemjöl, vetebröd osv.
Jag säger vi, för här gör man inget ensam! ;)
/B
Instantclassic 2013-09-18 22:15
Man får dock akta sig för att trampa brödivrarna på tårna ;)
Bara lite försiktigt...
/H



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg