Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2107 / Att fotografera analogt, det är att fotografera i svartvitt!

 

 

Med det digitala är det lätt att fotografera i färg, och det gör nog de flesta, men nå'n kanske konverterar några digitala färgbilder till svartvitt. Men det är nog ganska ovanligt!

Och att fota analogt, det blir nog samma sak, fast det omvända, i stort sett alla fotograferar i svartvitt. Å jag vet att det e svårt att konvertera svartvitt till färg! ;) Och de som fotograferar analogt i färg är nog numera ganska få!

 

 

 

 


 

Inlagt 2013-09-14 23:29 | Läst 2634 ggr. | Permalink
Nja, knäpper själv någon färgrulle då o då! Är ju så att även färg blir vackrare o behagligare med lite i korn i sig! Jo, här i Sverige är nog det den analoga färgen ganska död, tyvärr, men kollar man lite på "Lomograferna" så sprudlar det med analog färg! Ha en fin söndag! Mvh. Johan
jonasfx 2013-09-16 08:04
ja... bland det analoga så undrar jag egentligen hur stor andel som fotar svartvitt. de som har tillgång till mörkrum (inte så många) eller de som införskaffat sig framkallningsutrustning med mörkläggningspåsar står nog för den absolut största delen av de som fotar svartvitt.
angående färg så håller många kvar vid bekvämligheten med att ha någon annan som framkallar. sen tror jag att många som fotar svartvitt också fotar färg medans det är färre som fotar färg som fotar svartvitt.

vore helt klart intressant o se försäljningssiffror på färg vs svartvit film här i landet.
Ok, jag hör väl till de fåtaliga men jag känner ganska många som plåtar analogt i färg. Och färgnegativen går utmärkt att kopiera på svartvitt papper. Det kunde man läsa om redan 1954 i fotografisk årsbok, minsann =)
Jag fotar analogt i färg. Jag äger nämligen ingen digital kamera - det du!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg