Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2101 / Mera om gatufoto, å här kommer faktiskt ett tips! Gatufototips alltså! :)

 

 

Sparkcykel

 

Som jag sagt, tror att jag har sagt det i alla fall, gatufoto berör många. Vad det beror på kan väl ha många orsaker, men gatufoto känns nog litet spännande, och man behöver inte så avancerad utrustning och så kan det vara litet trendigt just nu, så tror jag i alla fall. (Undrar vad man gjorde på FS innan gatufotopoolen?) Och fortfarande så e man nog inte riktigt överens om vad gatufoto är heller, så i tex pooler har man för säkerhets skull satt upp litet enkla regler och vissa avgränsningar.

Vad gäller gatufototips, så kommer här en liten filmsnutt (som jag fått av Affe)
som visar att det mesta är möjligt, i alla fall så e ålder inget problem! Tips alltså!  :)
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-23994191


/Bengan


Ps. Glöm inte Ellens i dag! Från 15.00 och framåt!

 

Inlagt 2013-09-11 08:05 | Läst 2150 ggr. | Permalink
Det bästa gatufototipset jag vet är att gå ut och fota och inte läsa så mycket om "vad gatufoto är". Det är nämligen ingen som kan svara på frågan.

Tommy
Såg ut som han använde en Contax T3? T-serien, med T, T2 och T3 är högklassiga små gatufotokompakter som man får ge några tusenlappar för begagnade. Finns även som digital, TVS digital, men den är nog rätt omodern och lågpresterande i jämförelse med dagens digitala kompakter från Fuji m.fl. De analoga T, T2 och T3 håller dock bra fortfarande med ypperlig optik som inte lämnar något att önska för den kräsne. Relativt billiga också i jämförelse med flera av dagens digitala gatufotokompakter av lite bättre kvalitét.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg