Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2099 / OBS! Känsliga saker i bloggen igen! Tycker de e för många gatufotografer numera!

 

 

 

Som sagts tidigare, många e kallade, eller hur man säger! Å de e som en epidemi det här med gatufoto! Men en gång för länge sedan, i alla fall för en tio år sedan, så kände man igen en riktig gatufotograf på hans kamera! Nu behöver jag inte berätta vad det va för kamera man kände igen dom på, men ni som varit med några år, och kan riktig gatufoto, ni vet! ;)

Nu e det nya tider, alla e gatufotografer! Suck! ;) Och den här trenden verkar ha krypit in i vår familj också! Orsak e nog den här apparaten som kallas telefon och även är en musikapparat och internetapparat och spelapparat och som då har en onödigt bra kamera inbyggd! En apparat som blivit mycket vanlig numera! Ni vet vilken töntig apparat jag talar om va? ;)

Nåja, till saken, hittade en så'n här apparat i hallen hemma. Å de va bilder i den såklart! Å den här apparaten e i sta'n nästan varje dag! Orättvist! Nu visar jag bara en av bilderna, å inte den bästa såklart!  Och börja nu inte å säga att de en klurig bild eller nå't sånt, för ni e väl på min sida va??

Men litet konfunderad blir jag nog ändå.....
Tycker bilden e bra, ett fint uppfattat ögonblick faktiskt,
och även klurig och litet dubbelbottnad.....  
(Men det här bildpositiva jag säger här och nu, håll tyst om det e ni snälla)  ;)

Och så e de väl bara å gilla leget liksom.... 

/Bengan


Ps. Jag kanske, kanske säger jag, kommer att lägga upp flera bilder tagna av den här sk kameran! Kanske sa jag, de beror på hur bra bilderna är! För e dom för bra, då tittar vi på andra bilder!  ;)

  

Inlagt 2013-09-10 08:59 | Läst 2752 ggr. | Permalink
Helt klart är att det behövs större papperskorgar i huvudstaden.
Ser fram emot nästa bild.
Göran
Stadsplanerare världen över har tagit fram modeller för att beräkna hur mycket biltrafik städerna "tål". Vi vet att t ex Stockholm överskrider detta mått sedan lång tid tillbaka. Kanske är det också dags att ta fram ett mått på hur många gatufotografer en stad tål :). Gnesta, liksom Knivsta, tål inte särskilt många medan Stockholm tål en hel del. Mobilkameran är nog i dag den vanligaste fotoapparaten på stan. Like it or not.//Torbjörn

PS Visst är bilden fyndig med tänkvärd symbolik
Det är nog så att det är relativt lätt i jämförelse med annan sorts fotografi, eller så tror man det i alla fall :-)
Bengan 2013-09-10 14:38
Det va en spännande formulering Wolfgang! ;)
Den gillar jag!
Mobil & Street hör ihop.
Det hörs på namnen:-)
Hans Meijner 2013-09-10 13:03
Bra skrivet. :)
Gatufotografer kan det väl aldrig bli för många av, Bengan?! ;) Och, ja. Jag vet nog vilken kamera du menar, och jag vet nog också vilken internetapparat du menar ;) Fin bild, en överfull papperskorg blir ju väldigt passande till texten "Går världen att rädda?"
Jag tog en bild igår på en stor stående askkopp som någon hade fått för sig att välta ut på trottoaren. Men jag använde en riktig kamera då.
Bengan 2013-09-10 14:35
Å med de där surrogatkamerorna, så måste man kolla så det blir en bild!
Med en riktig kamera, så vet man att det blev en bild!
Det behöver man aldrig kolla! :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg