Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2097 / Visst fotar jag med M Leica fortfarande! Och så om billiga saker! Känslig läsning alltså!

 

Tar det roliga först! Fick en fråga på Konstrundan om jag slutat fota med M-Leica? Inte alls, titta bara här! Har nyss varit nere på stan och kört Sunny 16 i det fina vädret också!

 

 

Å så det billiga! Å nu kommer det känsliga saker, så ni som är känsliga, blunda! 
Alltså, jag läste en insändare i DN i morse, läs själva ni som inte blundar! ;)

 


Och det här e väl kännetecknade för vårt välstånd! Nå'n gör billiga saker med låga löner någonstans! Tex billigt flyg! Billig köttfärs! Barn gör gympadojer, och då blir det billigare, nå'n syr T-shirt billigt osv! Men vän av ordning säger såklart, vi ger dom ju jobb! Ok, men då borde dom väl tex ha schyssta löner och en någorlunda bra arbetsmiljö i alla fall? Men vissa saker, e jag ändå litet undrande över, billigt flyg, det känns litet väl osäkert och oseriöst... 
Jag menar så här, om min billiga T-shirt går sönder pga bristande kvalitet , de e väl ingen fara....

Nu finns det såklart historia vad gäller billigt flyg, intet är nytt under solen! ;)
"Lorenzo instiftade kostnadssänkande åtgärder tex genom att lägga ut en del underhållsarbete, kräva att piloter skulle flyga fler timmar, och att fördröja reparationer samt förbjuda anslutningar till fackföreninger för personalen!"

/Bengan

Ps. Vad gäller Roffe, så va det litet förhandlingar i morse innan utgång om han skulle få ta med nya mjukisleksaken, men vi kom överens om att den skulle kunna bli smutsig, så den fick vara hemma!

 

Inlagt 2013-09-09 13:23 | Läst 3008 ggr. | Permalink
Blir lite sugen att åka med Ryan Air för att få veta hur det står till egentligen. Men kanske kommer en stor olycka förr eller senare som sänker förtroendet till en nivå som motsvarar det rikstagande jag/du som passagerare utsätter dig för.

Men jag ser också en Biogon på din M2. Frestare där.
Har också köpt en svart sådan, men får den inte förrän om en vecka. Fina grejor det där...

Mina tankar om bättre bilder får vingar ;)
/H
Hej!
Ja så säger dom alltid, dom som har makten att " vi" kom överens om. Ha de ;-)
Det är en ständig prisjakt i vårt samhälle, som jag tror inte är nyttig. Vi förnedrar oss som passagerare hos Ryanair, både med obekvämligheten och att vi underhåller dåliga förhållanden för de anställda, vi köper billiga skor med tveksam produktion och vi äter mer kött än nånsin, för köttet är billigt nuförtiden. Men samtidigt, eftersom det massproduceras för att möta efterfrågan, är köttet dåligt, mycket sämre än vad det borde vara. Så vi är förlorare i sista änden i alla fall. Frågan är om man måste ha råd med allt, om man måste ha allt nu, och om man inte kan vänta tills man får råd? Eller prioritera?
Fast när det gäller kameraprylar är jag en svag själ - svårt att vänta, svårt att låta bli.
Intressant inlägg!
syntax 2013-09-09 15:02
Vad det gäller billigt kött, så görs det möjligt genom att plåga andra levande varelser. Producenterna säger att dom tillgodoser en efterfrågan från kunderna. Det är som att säga att : "Vi rånar banker eftersom det är en så stor efterfrågan på pengar. Om det inte var så stor efterfrågan på pengar - så skulle vi inte råna banker". Ett nonsensresonemang naturligtvis. Det är den som defakto plågar djuren som står ansvarig fullt ut - inte den som efterfrågar. Det gäller lika för all annan produktion. Den som producerar skit står helt ansvarig för skitet - inre efterfrågan.
När ska du lära dig att det leter Leica M och inte M Leica ... ;) Slår vad om att du säger Gata Regerings också. :)
Svar från Benganbus 2013-09-09 15:12
Stämmer bra det där! :)
/B
D76 2013-09-09 16:42
Jag hörde dig säga "lejka".
Svar från Benganbus 2013-09-11 10:40
De e väl bra att säga lejka!
De e som ett lockrop! :)
/B
Lajka är en rymdhund, säger min ryska hustru. Då tycker jag att mina Lajkor är fina grejer =) Ännu finare blir de med en Biogon som nos.
Svar från Benganbus 2013-09-09 19:56
Den här Biogonen e bra, nästan för bra!
Men man får försöka stå ut! :)
/B
N Thomas Meldert 2013-09-09 21:25
Närå =) Den presterar tillräckligt bra...
Svar från Benganbus 2013-09-11 10:42
Den får duga! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg