Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2091 / Önskemål från Affe! Och kanske nå'n till...? ;)

 


Fortsättning på de samtal vi hade i går på Hornstullsfiket alltså! Det va en hel del som avhandlades som sagt! Och det blir mycket mera levande och intensivt och målande och animerat och trevligt att föra samtal sittade på ett kafé, än att maila ett budskap som man kanske måste förklara om och om igen! ;)

Och Affe frågade också om mitt boxningsfotande! Och jag trodde att jag beskrivit det tillräckligt redan i några bloggar...!? Men Affe tyckte jag kunde förklara det i en blogg!  Ok Affe, du läser nu va? :) Och ni som läst det tidigare på nå't sätt, byt blogg!

Alltså, i min ungdom så tränade jag boxning, först hos BK Örnen på Ringvägen på 1950-talet, sedan hos Sparta BK på Kocksgatan 24 på 1960-talet. Nu va jag inte ute efter att bli boxare, utan vi tränade. Och några gånger sparrade vi också. Vad jag då inte visste vad gäller Kocksgatan var att det här är en litterär träningslokal. Författaren Slas, Stig Claesson, har tränat här, skrivit böcker om boxning och om Kocksgatan 24, "dubbeltolvan", och Slas tränade samtidigt med mej vad jag fattar, men jag va inte så observant på den tiden, eller inte så litterärt bevandrad kan man nog lätt säga, så jag visste vem Slas va. Men jag tror att jag såg Janne Halldorf vid nå't tillfälle i lokalen i alla fall!?

 

BK Sparta 1963

Och så tog jag några bilder vid träningen! Här är en av dom. Då hette klubben Sparta.

 

Här e en bild till!

 

Eriksdalshallen 1964

Å så gick vi såklart och tittade på boxning i Eriksdalshallen! 

Femtio år senare är jag tillbaka på Kocksgatan, inte för att träna, utan för att fortsätta fota! Och nu heter klubben Hammarby IF Boxning. Första tiden så va jag nog bara i vägen, nu är jag litet mera flugan på väggen! Men det tar tid att komma in i en så här tät miljö! Men tät miljö menar jag först och främst kompisgänget och sedan att jag bara har nå'n halvmeter att stå på när jag fotar. Då funkar en 35:a bra! Jag är nära och känner luftdraget! ;)

Det här är i stort bakgrunden till mitt intresse för Kocksgatan 24! Jag va där på 1960-talet och har kommit tillbaka och fotar där igen! Och hoppas jag får till några bra bilder.

Och i helgen, lördag och söndag, så är det Gnesta konstrunda,
och jag kommer att visa en del bilder från Kocksgatan 24.

/Bengan


Ps. Här ligger det boxningsbilder till påseende!
http://www.bjorkbom.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=345362

 

Inlagt 2013-09-05 18:22 | Läst 2422 ggr. | Permalink
Tror du inte att en 28:a skulle vara ännu bättre på Kocksgatan?
Svar från Benganbus 2013-09-05 19:13
Gör mig inte osäker nu Thomas! ;)
/B
Fint med lite bakgrund, du får gräva fram flera historier ur minnets skrymslen. :)
-affe
Svar från Benganbus 2013-09-05 19:20
Du tror jag skulle berätta när vi tog med en motorcykel på båten Angantyr på midsommaraftonen ut till Möja och brände omkring på grusvägarna va!
Näru!! Så roligt skall vi inte ha! :)
Å när jag va på sjön, i Lissabon och....
Den berättelsen tillåter nog inte ordningsmakten här på FS, så det e bäst att sluta redan här!
Så det blir bara lugna och rumsrena puckar i bloggen! ;)
/B
Jag håller nog med Thomas omgivning ,upp mot ringen, lite vy lokal. Som nu är saknar jag total spontanitet. Sen är det nog så att jag har uppfattat att du själv har fastnat i hur just Contax G2 funkar i boxningslokalen i stället för BILDEN. BERÄTTELSEN,. Jag blir mer intresserad av framkallningen, och om hur det över huvud taget går att fotografera med en Contax g2 i en boxningslokal i dagsläget. .Lite märkligt det också, eftersom miljarder människor, fotografer har tagit utmärkta bilder med film i sina kameror under Ca: nittio år . Varför kan då Krister och , Nils -Erik eller Affe ta så bra bilder och att vi beundrar deras bilder. Jo de berättar om så digitalt, eller vad de nu använder? Vad vet jag, Det är få förunnat ,att behärska den konsten.
/Bengt
Kul att läsa lite om din bakgrund! Själv tror jag inte att en 28:a skulle vara bättre än din 35:a.
tack för att du tog dig tid att skriva detta! har läst kring och om det hela flera gånger men aldrig "hela" historien på ett fat. kul o veta bakgrunden till bilderna du tar :)
Sköna boxningsbilder, Bengan. Lycka till på Konstrundan!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg