Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2064 / Att ha pågående fotoprojekt, de tror jag e bra! Å Roffe i Grövelsjön! Och SL-Access!

 

 

Grövelsjön  (I bakgrunden)


Nu skall jag också säga att jag har en del andra projekt Pg också, förutom de fotoprojekt jag kommer att redovisa längre ned i texten. Nu tex så håller vi på att planera för ett värmepannebyte i huset, och under nå'n månad har jag tillsammans med min pelletsinstallatör kommit fram till "bästa" pelletspannan.  (Men det är hemligt, så panntillverkaren inte får leveranssvårigheter) Vi kör just nu en pelletsbrännare i en äldre olja/ved kombipanna från 1986 utan elpatronsbackupp! :) Men vi har vedspis i köket, så det e lugnt! Och så har jag också bytt elavtal nyss, billigt avtal även det, men inga namn heller här,  och så har Roffe varit på hälsokoll hos veterinär i går, och så skall bilen in på service snart (äntligen får vi göra av med litet pengar) och idag blir det handla och städa och fixa litet på tomten, men det här e ju bara en del av de ständiga löpande projekten man har. Och vad gäller fotoprojekt så stundar Gnesta Konstrunda snart, där jag även sitter i planeringsgruppen och så måste jag få ihop nå't eget att ställa ut också! Och andra egna fotoprojekt, de e såklart Kocksgatan 24 och ett litet projekt här hemmavid, som inte ännu e officiellt! :)
Å så va jag brölloppsfotograf för en dryg vecka sedan!
Och i dag skall jag in till sta'n!

Annars rätt lugnt! :)

/Bengan


Ps. Å när jag skall in till sta'n så får jag ännu en titt på den nya tidens biljettsystem hos SL.  För numera via Access-kortet så får jag ofta en trevlig pratstund med spärrvakten, och måste kanske även fylla på kortet med litet pengar och först så säger spärrvakten efter att han lagt kortet på kortläsaren, "jaha, reducerat pris" och jag säger, "Just det" och så säger han hur mycket jag har kvar på kortet och då frågar jag om det räcker för returresan och då tar han access-kortet och lägger det igen på den här lilla elektroniska kassaapparaten han har bredvid sig och trycker ett antal gånger på knapparna och säger, nja... 
Då tar jag upp plånboken och säger att jag får väl ladda på nå'n hundralapp och han säger det e nog bra att göra det, och då betalar jag en hundring och spärrvakten tar kortet igen och lägger det på maskinen och knappar ett tag igen, se'n får jag tillbaka kortet och även ett kvitto ur maskinen där jag svårligen fattar vad som menas, men då jag nyss har frågat om hur mycket jag har kvar efter insättningen av nytt resekapital, så hittar jag i alla fall den summan på kvittot, och tackar för denna gången, och även för en trevlig pratstund och spärrvakten säger tack det samma. Vi hinner ofta tala om nå't annat också! Sist va det litet om min och spärrvaktens familjer!  :)

Tycker det känns kul att vara spärrvakt numera, man får en hel del samtal med kunderna, så va det inte förr minsann! Förr så fick jag bara en stämpel på remsan med datum/tid, och se'n såg man ju direkt på remsan hur många resor man hade kvar.

 

 

 

Inlagt 2013-08-14 07:35 | Läst 2820 ggr. | Permalink
Jag har samma erfarenheter alltså det här med samtal med spärrvakter när jag reser uppåt Uppland. Långa och trevliga samtal varje gång och lite olika priser också beroende på betalningssätt...
Svar från Benganbus 2013-08-14 08:29
Vissa, SL kanske, skulle kalla det ineffektivt ;)
Men jag tycker det e ganska trevligt! :)
/B
elgenper 2013-08-14 11:43
Förvisso trevligt med personlig kontakt. Men man kan registrera sitt Accesskort på SL:s webbsida och när man väl gjort det, kan man kolla saldot på samma ställe när man vill. Det går t o m att fylla på pengar från bankkonto eller kreditkort.
Bengt Bengt - Jag älskar din humor - vad mer kan jag säga än - keep it up.
m.v.h. Erik / DK
Svar från Benganbus 2013-08-14 09:59
Tack för det Erik!
Och verkligheten är ofta underbarare än dikten! :)
/Bengan
Du verkar hålla värmen ändå pelletspanna eller inte. Fartfylld bild på Roffe...
Må gott
Fina bilder på kompisen.
Intresant och lite glädjande att en del nya rutiner befrämjar kontakt och samtal.
Tycker annars nu i kortbetalningens tider det blir mindre och mindre ögonkontakt.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg