Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2052 / Jag kan inte hjälpa att jag blir litet misstänksam, ursäkta mej..

 

 Ansikte..

Nu har ju USA berättat att det e ett terrorhot Pg, man stänger konsulat över en del av världen, andra länder hänger på, visst de e tur att USA kan avlyssna skumma typers samtal.... eller..?

Jag e ju inte så upplyst om det här, men jag brukar jämföra med andra ordningsorganisationer, typ polisen, vaktbolag, staten, regeringar osv, det brukar i alla fall finnas nå'n som kontrollerar dom, och ofta e det en fri press inblandad!


Så efter som det inte finns nå'n som kan kontrollera NSA och dess avlyssning, ingen fri press i alla fall, så får vi väl lita på att det stämmer det här om terroristhotet!

Och smäller det inte, så va det tur att USA lyssnade, och smäller det, så kunde det blivit ännu värre om inte USA lyssnat! Och att det här terroristhotet kommer just nu, när avlyssningen ifrågasätts, det e nog bara en slump... ;)

Ursäkta en äldre mans misstänksamhet!

Frånsett det här, ha en bra dag!

/Bengan

Ps. Kom att tänka på en film, Wag the Dog av någon anledning, men filmen e nog bättre..

 

Inlagt 2013-08-04 12:18 | Läst 2459 ggr. | Permalink
Jag är nog inte lika misstänksam som du :) Jag resonerar som att okej, vill de avlyssna mig så låt dem göra det. Dom skulle somna av uttråkning efter fem minuter. Skulle det samma gälla om de avlyssnade dig? Är du och jag ens intressanta?? Troligtvis inte...
Att stänga 22 ambasader är ju inte snutet ur näsan. För de ska ju eventuellt öppnas igen, och det sätter säkert diplomatiska spår, som i sin tur ev. kan ha inverkan på vanliga människors (din och min) rörlighet så...

De får gärna avlyssna mig om det förhindrar en smäll till i Stockholm eller på annan plats i världen. Vad tycker du?
//Peter
Bengan 2013-08-05 14:18
Misstänksamheten hos mig gällde valet av den utmärkta tidpunkten för att presentera litet avlyssning! ;)
"Kolla vad vi hört i Arabvärlden!!"
Och det verkar ha fungerat!
Smarta grabbar, eller...? ;)
Peter-L 2013-08-05 14:42
Ja, det är säkert smarta grabbar Bengt, säkert varken paranoida eller schizofrena grabbar. Jag tror att de kunde talat om "kolla vad vi hörde" utan att stänga 22 ambasader. Det kommer ju att påverka relationen i berörda länder, tror jag. Nätet, skapar möjligheter som är mycket positiva och de flesta hanterar det. Men vi lever i en värld med 9/11, Madrid, London och Stockholm drottninggatan bland annat... Gränser finns som så inte idag och därför så tror jag tyvärr att vi måste lyssna i många buskar. I grunden håller jag med dig. Men vi lever inte i en ideal värld, sedan kan man kalla mig naiv eller vad som... I den ideala världen kan man säga att det bästa sättet är att undvika... Men det känns för mig högst, förlegat idag. Tyvärr, som sagt!
Smarta grabbar för att skydda schyssta grabbar.... ;) //Peter
Det hade nog varit annat ljud i skällan om det t ex varit Ryssland som stod bakom den här massiva avlyssningen. Många är väldigt förlåtande vad än USA ställer till med. Man undrar naturligtvis varför. T ex har det varit väldigt tyst om ubåtskränkningarna på 80-talet sedan det visade sig vara NATO-ubåtar. Men det har kanske undgått mitt vanligtvis kritiska öga att Bildt redan varit till Washington och läxat upp presidenten.
Personligen vill jag absolut inte bli avlyssnad av någon.

/Torbjörn
Liknelsen vid filmen kanske inte är helt fel... ;-)
Att säkerhetstjänster ser spioner och terrorister i varje buske ligger nog i deras natur, om man låter dem bli norm och agera helt utan kontroll blir det nog inte så kul. Om man skulle säga att säkerhetstjänster generellt lider av paranoid schizofreni skall ju det öppna samhället fungera som psykofarmaka för att hålla sjukdomen i schack. Men det vet vi ju alla vad som händer om någon psykotisk slutar med sin medicin, och det är väl detta vi ser. Att det finns folk som tycker att: "det är väl inte så farligt att hela mitt beteendemönster kartläggs inklusive allt jag tänker och säger i mina mail eller på annat sätt över nätet." i den naiva tron att denna information aldrig kommer att användas i något annat syfte än vad som anges utåt är för mig lite av ett mysterium. Dels skall man inte ta för självklart att informationen inte kan "läcka" till andra som kan vara intresserade av den av helt andra skäl, och dels är inte våra egna demokratiska institutioner skrivna i sten precis.

Men för att citera en stor tänkare: "Det bästa sättet att skydda sig mot terrorism är genom att själv inte utöva den." Det är förmodligen även det mest kostnadseffektiva sättet, men det blev säkert en hel massa människor "över" som måste sysselsättas när det kalla kriget tog slut och det kanske är det vi ser frukterna av i dag.
Intressanta funderingar och en snygg bild, Bengan!



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg