Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2051 / Contax G3 vore en naturlig fortsättning! * Bloggen uppdaterad 19.00

 

Jag har fotat med Contax G2 några månader nu och är mycket nöjd. En modern autofokusteknik i en analog kamera! Ibland glömmer jag nästan bort att det är en analog kamera och skall vända på kameran efter en bild för att kolla hur bilden blev! :) Och då förstår ni vad jag menar, en Contax G3 vore en naturlig fortsättning.

* Upptaterat efter några kommentarer. 
Någon önskade en Digital Zeiss Ikon.  ;) Men då blir den nog snarlik Leica M9 på nå't sätt, och det för inte RF-kameratypen speciellt mycket framåt!  Jag upplever en finess med autofokusen på en RF-kamera. Men tom jag fattar att den grupp fotografer som skulle köpa en digital Contax G är ganska liten. Nu gäller andra kameror, och nya modeller, ständigt, hela tiden! ;)

Men jag gillar Contax G av en annan orsak, eller den passar mig bra i alla fall, och det är det begränsade objektivurvalet! :) Tänka va skönt att slippa fundera på vilket objektiv jag skall ha, eller köpa till! Antalet objektiv e ganska begränsat! Dock inte kvaliten!

 


Och en annan liten ,men inte obetydlig sak på Contax G1 och Contax G2, det är att knappen för att frigöra objektiven sitter litet inklämt liksom, och kan vara litet knepigt att komma åt! Men det är alldeles utmärkt! För den som hållit i en Leica M4 eller M4-2 och liknande vet att objektivfrigörelse-knappen sitter väldigt nära fingrarna när man håller i kameran! Det blir ibland lite för många extrakollar när man går på sta'n att man inte kommit åt den knappen!
Nu har jag sett på min Leica M6, att man har satt dit den där skyddsringen igen, den som fanns på M3, men vad tänkte man på vad gäller modellerna emellan! ;)

Inte mycker mer att tala om i värmen just nu!

/Bengan

Ps. Jovisst ja, igår när jag va på Söder, så såg jag ett mycket vackert brudpar, som sannolikt hade glömt både tid och rum och stod mitt i gatan...
En bild man blir varm i hjärtat av!

 

Inlagt 2013-08-03 12:08 | Läst 2432 ggr. | Permalink
En G3 digital vore ju kalas!
Göran
Svar från Benganbus 2013-08-03 19:45
Tack Göran, du e en som fattar finesser och nytänk!
/Bengan
Bengt, Du har kört med ´medelålders´ Leicamodeller, tydligen.... M3, som kom allra först av M-familjen, hade en utmärkt skyddsring runt objektivknappen, men den togs sen bort från M2 och fanns varken på M4 eller M5 heller. Men M6 fick tillbaka ringen, och alla senare modeller har den, både digitala och analoga.

Tala om nonsensdetaljer, men det var Du som började....;-)

Läcker bröllopsbild i alla fall!
Svar från Benganbus 2013-08-03 19:30
Ärligt talat, så funderar jag på att sätta fast en liten krage runt knappen på min M4.
Det skulle kännas tryggare så.
/B
elgenper 2013-08-03 20:11
Du som ändå är en ´35-i-alla-lägen´-kille: När Din 35:a sitter där. kör in en gammaldags trätandpetare under knappen och kila fast den. Sen bryt av den överblivna delen och släng den. Nu är mekanismen låst och gluggen dubbelsäkrad, men när det behövs är det lätt att peta bort den minimala träflisan med en pennkniv eller lång nagel och allt är som vanligt igen. Urgammalt knep....
Det vore trevligare med en digital ZM.
Svar från Benganbus 2013-08-03 19:46
Troligtsvis så skulle en så'n bli billigare än en Leica M9 i alla fall! ;)
/B
Fin bild, Bengan! Kul att se ett gatufoto i färg från dig :)

Ja, en G3:a kanske vore nåt. Den skulle ju bygga på en förhållandevis modern kamera. Vad gäller retrokamerorna som kommit ut i digitala versioner, så lever de inte alls upp till att motsvara sina analoga föregångare (mer än kanske till utseendet).



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg