Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2021 / Den här Snowden-affären, tycker jag känns väldigt konstig och underlig...

 

Slussen


Ni vet den här amerikanen som avslöjade att Facebook. Google. Skype. Apple. Microsoft. Yahoo mfl hjälper USA:a hemliga underrättelsetjänst att spionera på oss användare. Se'n avslöjar han att USA också "lyssnar" i hemlighet på sina allierade och på EU och att USA även installerat mikrofoner och kameror på vissa EU-kontor i USA!

Och nu då, jo länder som USA spionerat på, försöker hjälpa till att fånga Snowden!
Dom som nyss va sura på att USA spionerade på dom hjälper också till!

Er'e nå't vi medborgare inte vet om? 
Eller inte bör veta om.....?

Godnatt!
/Bengan

 

Inlagt 2013-07-03 23:57 | Läst 2256 ggr. | Permalink
T o m Ryssland har ställt kravet för asyl att han ska "sluta med antiamerikanska aktiviteter". Det är som sagt en underlig värld vi lever i.

Det mest skrämmande dock är att journalisten som publicerade uppgifterna nu utreds/beskylls för medhjälp till brottet. Så i USA ser det ut som att det snart är kriminellt att avslöja missförhållanden inom stat och förvaltning Så mycket för den fria västvärlden...

edit

Just det, i den senaste rundan av händelser så har Visa och Mastercard förbjudet betalningar till VPN-tjänster. Att ha en VPN skyddar en när man använder internet, gör en anonym. Genom att "alla" betalföretag (Visa/mastercard har nästan monopol) nu drar undan mattan blir det nästan omöjligt att hålla sig anonym. Är väl rätt uppenbart att det är USA som återigen stoppar fingrarna i smeten...
Jag har tänkt i samma banor som du, Bengan. Det är nåt som är märkligt i den här historien.
Tror att de flesta länder är helt eniga här. Underrättelsetjänsten är inget man strular med.
Tycker det framgått med all tydlighet att alla spionerar på alla oavsett unionstillhörighet;)

/Stephan
Orwells 1984 passerades nog tyvärr redan 1984, även om vi då inte hade så stor inblick i de övervakandes förehavanden eller agendor. ;)
-affe
I klarspråk så är det en anti-demokratisk verksamhet. Spioneriet på medborgarna är inte något som medborgarna vill ha. De folkvalda saknar insyn och de som samlar in informationen har inga procedurer eller lagstadgade forum där resultatet redovisas.
Man skulle kunna använda eufemismen demokratiskt underskott om man ville släta över verksamheten.
Just möjligheten att vem som helst av oss kan bli föremål för undersökning och beskyllningar för att vara terrorist är viktigt för underkastelsen. Nyckfullheten och maktfullkomlighet i skön förening. En statsterrorism. Vem skyddar oss mot den?
2013-07-09 22:32   steelneck
@ Snapphane: Rysskands krav är i grunden ganska logiskt. Snowden har inte avslöjat allt han vet, långt ifrån, och detta vet Ryssland. Ryssland vill givetvis veta alt Snowden vet, helst då utan att alla länder vet om det, detta ger Ryssland en informationsförsdel gentemot andra länder.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg