Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2020 / De här med att tro på sina egna bilder....

 


De här e väl ett av problemen för en fotograf, att tro på sitt eget fotograferande, att tro på sina bilder alltså! Jag tror för min del, att en större säkerhet, både i sig själv och på det man gör, kommer med åren och med erfarenheten. Både med livserfarenheten och med den fotografiska erfarenheten.

Då vågar man göra något eget, och kanske även något avvikande eller nå't som inte ligger riktigt i mittfåran!  Och även har kvar saker som enligt många e mycket ute och mycket omoderna! ;)

Jag kommer själv ihåg tidigare år, och inte minst under tonåren, då gällde det att inte avvika på minsta sätt! ;)  Om man skall ha synpunkter på det konstnärliga och fotografiska med den inställningen, så blir det inte så upphetsande eller avvikande bilder precis! ;)

Men hur som helst, när man får litet hjälp av ålder och erfarenhet, så tror jag det blir lättare att våga tro på sig själv, om inte annat än för att man då kan få ett inre lugn i sitt fotograferande och tänka, "Jag själv gillar det jag fotar, och det räcker för mig!"  :)
 

 

Vad gäller äldre grejer, och att våga ha dom kvar i vårt konsumtionssamhälle ;) så anar ni nog att jag fått en del kommentarer av släktingar, typ yngre, och en del fotovänner för mitt innehav av den här mobiltelefonen nedan.  Kan väl hålla med om att den e litet bökig, då jag måste ladda den minst en gång i månaden då den e på jämt! :)

 

 

Å vad gäller mittfåran, så har jag inget speciellt emot Nya Fotografiska, men ändå, för om jag skulle åka till Stockholm för att titta på bilder, som jag snart skall göra, så skulle jag gå och titta på den här bildutställningen! Jag har sett en del av Per-Eriks bilder tidigare, så det här skall bli mycket spännande!

http://www.fotosidan.se/calendar/view.htm?ID=121217 

 

 

Inlagt 2013-07-03 10:12 | Läst 1720 ggr. | Permalink
Tänkvärda funderingar. Man har ju i alla fall några bilder som man själv gillar så då är det väl bara att köra på :)
'Utefter vägen' verkar intressant. Vet du om det bara är 4 juli eller hänger bilderna kvar ett tag?
/Pa
Svar från Benganbus   2013-07-03 17:41
Utställningen "Utefter vägen" pågår till 4 augusti, vad jag förstår. Tur för mig,
för jag trodde jag kunde gå i morgon, men det får bli i nästa vecka i stället.
/Bengan(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg