Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2020 / Att sköta en analog systemkamera med en hand! Hokus pokus! :)

 

 

 

Jag som e van med analoga M Leicor, och gillar M Leica, tycker ändå att det e kul att fota med Contax G2, riktigt kul förresten! För den e enkel att fota med, exponerar mycket bra, och man sköter i stort sett alla kontroller via högerhanden! Å man kan faktiskt hålla kameran i en hand och ställa in det mesta med tumme, pekfinger och ringfinger och se'n trycka av, och trycka av, och trycka av...   :)
Smart jobbat Kyocera och Zeiss!

 

 

 

 

 
Vad gäller Zeissobjektiven, så e dom inte mycket att orda om!

Men Ok, litet kan jag väl orda! För vad som är bra med Contax G1 och G2, de e att det inte finns så många objektiv!  "Jaha, vad e de för bra med det nu då", undrar nog nå'n!
Ofta så e det ett väldigt fibblande med olika objektiv när det finns många objektiv att välja på till kameran! Ni känner igen det va? "Undrar vilket objektiv jag skall välja i dag!" Eller, "Nu har jag köpt ett nytt objektiv igen till kameran! Nu skall det bli macro!  Eller nu skall jag pröva det här objektivet vid gatufoto! Och kolla vad som kommit till min kamera! Ett nytt superobjektiv för nattfoto! Och nu äntligen skall jag bli en bra fotograf med det här objektivet!" osv, osv!  Å för att inte tala om alla objektiv som finns till en M Leica!! ;)
Och zoomar skall vi inte tala om!!

Å ni vet vilka som ligger bakom allt det här med alla objektiv till alla kameror va? De e en konspiration, de visste ni va? ;)

 

Men med  en Contax G2 e det inte så mycket att välja på, så man får hitta på nå't annat kul än att hålla på och byta objektiv hela tiden! Man kan tex fota och samla exponerade filmrullar i kylen! ;)

Nåja, jag har ju två objektiv till kameran, ett 28 och ett 45 mm, tillräckligt många för att jag får valproblem i alla fall!

Men tillbaka till huvudfåran! Contax G2 e kul att fota med, även om jag ibland även använder båda händerna och använder två olika objektiv till och från!

Ha en fin helg!
/Bengan

 

Inlagt 2013-06-28 21:02 | Läst 4894 ggr. | Permalink
Då är det ju bara att skaffa ett hus till. Så slipper du vela över vilket objektiv du skall ha på. :-)
Jag har länge sneglat på en G2 men gett upp tanken på att hålla mig med ännu ett objektivsystem. Jag köpte en Nikon F80 istället och behöver inte köpa några nya objektiv. Fast F80:n kör in hela filmen i kassetten. Där är G2 bättre!(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg