Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2012 / Mera läsbart i sommarens lata dagar! Lästips alltså! Och så Tv-licens på kamera! :)

 

I dag har jag laga förfall vad gäller hårdare trädgårdsarbete, jag har fått litet ont i ryggen!  :) Men inget allvarligt, sannolikt en liten partiell ruptur i ett muskelfäste på höftbenskammen kanske...!? Visst låter det proffsigt, partiell ruptur! :)

Men då man e ledig eller kalla det friställd från trädgårdsarbetet, så får man passa på att videreutbilda sig! Och det går bra även via gamla böcker! Vissa saker blir bara bättre med åren!


Tex en utställningskatalog från 1963-64 från Moderna museet, "Svenskarna sedda av 11 fotografer", med en förordstext av Stig Claeson! (Stig beskriver ett fotouppdrag, eller hur man skall beskriva det hela! Rolig läsning!)   I katalogen finns sedan bilder av bla. Bellander, Hammarskiöld, Delden, Tore Johnson, Stig T. Karlsson mfl. Garant för den här utställningen var en direktör i Göteborg, Victor Hasselblad.

 

Foto: Stig T. Karlsson

Å visst e bilderna bara i svartvitt, och inte så skarpa som man numera kan ta med en digitalkamera, men vet inte om en digitalkamera hade gjort det hela bättre!?   ;)

Som sagt, tips om läsbart när man blir oförhappandes sommarledig!

/Bengan


Ps. Å skulle ni råka köpa en Samsung Galaxy NX med Android och 4G, glöm då inte att betala Tv-licensen, som en FS-medlem så vänligt påpekar! :)
  http://www.fotosidan.se/cldoc/samsung-galaxy-nx-med-android-och-2.htm

 

 

Inlagt 2013-06-24 19:27 | Läst 2211 ggr. | Permalink
Hej Bengt. Kan man inte drabbas av den där  "partiell ruptur" av annat än trädgårdsarbete?
Jag har ingen trädgård :-)
Jag har också en massa gamla fotoböcker som jag kunde ta fram  och läsa igen. Overksamhet är roten till allt ont som det heter.
TV-licens - ja i Danmark kan man inte undvika om man har en så kallad smartphone, så att du kan titta på TV online.
m.v.h. Erik / DK
2013-06-25 22:01   Siw Synnerman Nordström
Mycket intressant med fotot på han som ror så kraftfullt. Det är Flottaren med stort F. Han som fanns på ett frimärke. Han hette Paul Mikkelsson Hatta. Han hade en dotter som sökte efter honom. Hon hade en enda bild av honom nämligen av frimärket. Det är gjort en en helt underbar film av dotterns sökande efter sin pappa. Den ligger ute på internet. Den bild som utgjorde underlaget för frimärket är taget på andra sidan älven från oss i Södra Sunderbyn. Denna Paul Mikkelsson Hatta dog för några veckor sedan i Boden ca 90 år gammal. Ett mycket tragiskt människoöde. Hör gärna av dig så ska du få en mer fullständig information. Det är ett så typsikt exempel på vad en enda bild kan betyda. Om så bara en kopia av ett frimärke.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg