Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2072 / "Jag vet inte vart jag e på väg - så det gäller att skynda sig!"

 

 

 

(Här är några ord från Owe Wickström bok, "Långsamhetens lov eller vådan av att åka moped genom Louvren")  "Vad händer med människan när allt går fortare! Ett sätt att förstå samtiden visar sig hur människor umgås med tingen! Människan omger sig med fler grejer än någonsin. Tingens omsättningshastighet har ökat. Bakom det här ligger självfallet ekonomiska drivkrafer. Och med tilltagande tingtäthet förlorar föremålen snabbare sin lyster".

Och vi människor, även vi äldre, träffar eller omges av långt fler människor numera än vad vi gjort tidigare, samtidigt umgås vi med dessa människor under en allt kortare tid. Och i förlängningen så ökar det här också de "mänskliga tingens omsättningshastighet", det blir ofta  en ganska ytlig bekantskap, och sedan kanske vi inte ger de nära relationerna tillräckligt med tid för att hinna fördjupas heller....

Vad gäller i övrigt så har jag fått tillbaka en god vän som jag tillbringat mycket tid tillsammans med. När vi åkte till Berlin för ett tag sedan så tog en uppmärksam ung man i Arlandakontrollen min fällkniv som jag tyvärr hade lagt i mitt handbagage! Inte mycket att säga om det, utan jag tackade för hans uppmärksamhet och blev sur på mig själv för min klantighet!

Jag har nästan alltid haft den här kniven med mig i ryggan, för den e praktisk. Köpte den för en fyrtio år sedan, och den har varit med på fjällvandringar, stadsvandringar, på resor och på hotellrum som saknar korkskruv. Så när jag kom hem så prövade jag att ersätta den förlorade kniven med en mycket liten fällkniv och upptäcker snart att det inte funkar. För det va inte själva kniven jag använde, utan de andra grejerna. Skruvmejsel, sax, fil, förstoringsglas, ölöppnare och korkskruv.

Så jag började titta på något nytt universalverktyg, och det finns grejer, jag lovar! Marknaden e som vanligt full med exotiska universalverktyg! Ett stort antal olika fabrikat och olika konstruktioner! Men efter ett tags tittande och prövande  så känns det som vanligt som ett jagande efter vind, för jag vet ju vad som funkat i fyrtio år, så jag ville ha en likadan igen!

 

Min fru märker mycket, mycket tidigt när jag går och funderar på något, kan bero på en långvarig relation  ;)  så i går ställde hon sig framför mig med händerna på ryggen och sa, "Vilken hand?"

Så nu är vi redo för nya äventyr igen!

/Bengan

 

Inlagt 2013-06-20 08:08 | Läst 2640 ggr. | Permalink
Tack för ditt skrivande. Alltid kul att läsa. Ha en trevlig midsommar och en härlig sommar.
Svar från Benganbus 2013-06-20 10:30
Mycket trevligt att höra, tack för det.
Ha en trevlig midsommar och en härlig sommar du med!
/Bengan
En sådan fru måste man vara mycket rädd om. Trevlig midsommar!
:) Tom
härligt med förstående fruar,trevlig helg mvh ronny :)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg