Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2062 / "Konsten att frysa gatans märkliga ögonblick!"

 

 

Observera ordet märkliga...   Intressant artikel i DN i dag, om "Gatufotografi".


"Men till att börja med tycker jag inte ens bilderna behöver tas utomhus"

"Gatufotografiets uppgift är inte att besvara frågor. Tvärtom.
Ju fler frågor det ger upphov till desto bättre".

"Matt Stuart poängterar att gatufotografi inte har något gemensamt med dokumentärfotografi".


Den här artikeln sammanfattar nog det mesta man behöver veta om gatufoto, och går man se'n och tittar på utställningen, och börjar ana vad som menas med märkliga ögonblick, då e gatufotoskolan i stort sett klar! ;)


Utställningen arrangeras av Contemporary Urban Photography och finns på Snickarbacken 7 i Stockholm.

/Bengan

 

 

Inlagt 2013-06-07 09:34 | Läst 2323 ggr. | Permalink
Det låter som en bra artikel och en bra skola för blivande gatufotografer samt för en del gamla rävar som inte har något emot att lära sig nytt!
Anledningen till att jag har valt att inte kalla mig själv för gatufotograf är att jag är nyfiken och vill ha svar på frågorna vad?, var?, när?, vem? hur? och gärna varför? Den frågeställningen är oförenlig med gatufotografi som inte ska besvara några frågor och därför har har jag rätt och slätt valt att kalla mig för dokumentärfotograf.
/MIkael Good
Spännande! Men just nu är jag i Malmö och försöker fånga dessa ögonblick. Det är svårt att hitta många frågor på ett och samma ställe. Utställningem på Snackarbacken är väl kvar tills jag kommer hem, hoppas jag.
Jag tycker inte man måste bortse från det dokumentära värdet i gatufoto. En större mängd gatufotografier från ett visst år i en stad kommer indirekt att visa hur det såg ut, hurdana kläder folk hade, hur de talade i mobiler osv. Jag är övertygad om att framtidens historiker kommer att uppskatta den sidan av de "konstnärliga" gatufotografierna. Eftersom dokumentärfoto är så tråkigt ( ;-) finns risken att de bilderna inte blir tagna. Och då kan gatufotobilderna rädda situationen. Visserligen okomplett och osystematiskt, men ändå till viss del.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg