Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2059 / Det blev en blogg till idag, ursäkta, men det e kommentatorernas fel i förra bloggen!

 


Fick en del funderingar tillbaka i förra bloggen, å sånt e bra, existensiella bildfunderingar och arkivbeständighet! De va en bra fundering, och man kanske skall göra en hållbarhetsklassning av motiven efter fotandet! Eller varför inte en överlevnadsklassning innan man över huvud taget fotar? Är det här värt att fota?

Och se'n om man råkar ta en bild, så bör funderingen vara om bilden har nå'n chans att överleva, innan man bestämmer sig för en lagring alltså? Och nu finns det ju oanande möjligheter med den moderna digitala tekniken, de flesta kameror har ju en kasta-bild-knapp! :) Tänk va mycket bilder man slipper lagra numera!

Jag har i några tidigare bloggar pratat om bilder som överlever! Mao, bilder som fortfarande är intressanta efter ett antal år! De e det som jag menar med överlevnadsbilder!

 

Målare i profil 1964

Nu kommer kanske ett tveksamt exempel, den här målaren, då det e mitt eget exempel, ursäkta för det, men jag tror att den här bilden har ett slags överlevnadsvärde!? Den har i alla fall klarat sig hit från 1963! Så jag tänker nog spara negativet!  :)

 

 

Den här bilden, som jag visat tidigare, den skulle jag aldrig ha tagit! Å pinsamt nog hade jag tagit flera bilder av den här solnedgången, men dom ligger i soppåsen nu! Bättre sent än aldrig! :)

Så visst borde man kunnat selektera tidigare,
för att slippa lagra typ diabilder i banankartonger!?


/Bengan


Ps. Hittade en ny bild, fast den e ju också gammal. Här e nog ett exempel på en bild som bara har ett överlevnadsvärde lokalt! Inom familjen alltså, så inget att visa på en fotosida! Bilden e tagen en midsommarafton uppe på Hardangervidda. Vi firade midsommar nere i Geilo och tog en förmiddagstur och åkte teleis på några stora snöfält innan vi skulle ned till hytten för sill och potatis. Skidorna har Platou Sport i Bergen specat och Atomic tillverkat. Ullriken Utfor heter skidan. Ullriken e ett berg nära Bergen. Skorna hade jag köpt i Hemsedal, Asolo, äkta lederskor, å dom va ganska nya här. Å de e faktisk jag som e på bilden, jag hade en annan hårfärg då!

 

 

 

Inlagt 2013-06-05 10:59 | Läst 2316 ggr. | Permalink
Målaren är ett tidsdokument, klart den måste sparas ciggen i mungipan hade de flesta på den tiden.
Trevlig helg
Du har helt rätt i dina synpunkter om att spara för många bilder.
Men jag är ganska imponerad av alla detaljer du minns om skidåkningen. Men det var kanske en liten anmärkning på banankartongen till någon hjälp för kanske vikande minne :-)
m.v.h.Erik / DK
Svar från Benganbus 2013-06-06 21:39
Minnet e bra, än så länge! ;)
Men det tar litet tid att fiska upp platser och föremål. Testar mig själv genom att lägga glasögonen litet olika varje gång, Och jag hittar dom än så länge, men det är bilden av var jag såg glasögonen sist jag kommer i håg.
Men det är kanske så som alla minns?
/Bengan

Ps. Inte en notering på diabilderna tyvärr....



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg