Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2057 / Att dra med sig andra i fördärvet med glada tillrop! Och så Ellens i morgon!

 

 

Jag visade några äldre dia i förra bloggen och fick så klart en del glada tillrop, "vi vill se mera"! Vadå se mera? Det här e dia, och jag har massor, och det kommer att ta tid från annat! Och vissa äldre dia tillslöt man noga vid monteringen! För här skulle inget damm komma in! Eller diat komma ut!

 

Den här Agfa-ramen har diat klistrat i alla fyra kanterna i den ena ramen, och vänner, klistret även det va bättre förr! ;)  Så att få loss diat tog ett antal minuter med sax och skalpell!

 

 

Nu sitter diat i en glaslös Hama DSR-ram. Ni ser delar av klisterremsan på diakanten. Hamas ramar e bra, diat ligger fritt, men då måste man såklart förvara diat dammfritt.

 

Skannat och litet PS på bilden. Nu ligger skärpan litet bakom knappen i tröjan på vännen Jan-Erik Nordström, men det e inte så mycket att göra nå't åt! Bilden e fotad med en svart Leica M3, 35 mm Summicron och Kodachrome.

Och vad gäller att börja sätta sig att skanna äldra dia, så e mitt förslag, tänk er för! Jag skulle nog skanna bara de bilder som är nå't att ha! För här har man chansen att gallra!


Och så va det Ellens i morgon! Sista Ellens fotofika på Tårtan för vårterminen.
Väl mött!

/Bengan

 

Inlagt 2013-06-04 21:22 | Läst 2423 ggr. | Permalink
Pensionärslivet funkar fint, eller hur? Missar tråkigt nog Ellens i morgon eftersom jag besöker Brödåkra just nu. Men vi syns vid Gnestaplanket...
/Bernt



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg