Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2067 / När man börjar tala om förfluten tid, tex en bild från 1960-talet, e det då man börjar bli gammal?

 

 

Kom att tänka på det här när jag tog några diabilder ur en glasslåda för att se vad det va på bilderna. och det va en del äldre bilder, som även får mig att minnas, och berätta om det i en blogg, om det är väl det som gamla ofta gör, berättar om det som varit! Å andra sidan så hör jag det här dagligdags, unga människor berätta om hur det va förr! F-a va det va jobbigt de va på jobbet i dag! Eller, förra veckan så va det fint väder, även där förfluten tid alltså, så det e nog ganska vanligt att man talar om det som varit! Och jag vet inte var man skall dra gänsen för hur det va förr, en minut eller ett år eller tio år eller hundra år?

Å så spå om framtiden framtiden! "I dag åker vi på semester, och det skall bli skönt!" Hur vet man att det kommer att bli skönt på semestern innan man haft den? ;)

Men det är svårt att tala om det som kommer. Minnet e ofta bättre bakåt än framåt! Om framtiden kan man nog bara spekulera, jag känner i alla fall inte till nå't annat sätt, även om kvantmekaniken har en del underligheter för sig, men det e på atomnivå, verkar det som hittills i alla fall...?

Ok, ok, nu blir det diabilder från en svunnen tid!

 

Jag va i Kaprun i Österike några gånger på 1970-talet och åkte sommarskidåkning. Här fotar jag från kabinbanan. Senare byggde dom en tunnel med en bergbana. Vid några tillfällen så fjällvandrade vi. Det e litet speciellt att vandra här, man bör inte gå ut på grässluttningen om det finns en sådan, för sluttningarna lutar ganska bra och skulle man halka, så kan man glida nå'n kilometer innan det tar stopp. Och vi plockade även Edelweiss. Det fick man inte, men killen som va med, han va från orten, han sa att en edelweiss kan man plocka, det imponerar sedan nere i baren i byn. För övrigt under vandringen så gick vi mellan små hus som ofta hade en liten men naggande god servering! Och då den här killen som jag gick med kände i stort sett alla de här innehavarna av den här små serveringarna, så blev vi bjudna på en liten grappa, tror det va en grappa, i varje nytt hus vi kom till....
Hur som helst, vi åkte kabinbana ned, det fanns flera kabinbanor vad jag minns.

 


Och på 1960-talet så höll jag på med Fri-idrott, och va på ett träningsläger i Ljungbyhed. Lovande sprinters bla och en del från landslaget och så jag. Tror det här är Hans Krumlinde?  P.O. Trollsås står till vänster i bakgrunden. Stickan Petterson va bla. med och tränade höjdhopparna.

 


Och här en bild tagen nära Galleri Korn på Hornsgatan. Kan vara taget 1962. Spårvägen friidrott på väg. Gode vännen Jan-Erik Nordström står närmast till vänster .

Nu har jag bara satt in de här diabilderna med ramar direkt i skannern, därför en hel del damm osv.
Men det verkar vara modernt i viss modern fotografi att bilder skall se gamla ut!  Här e det äkta gamla bilder som e äkta skräpiga. Men allt det här hade såklart gått att fixa i PS för den som vill!
Jag hade även kunnat ta ur filmen ur glasramen. Tar det en annan gång! :)

Inte mycker mer att orda om idag, men faran ligger på lur på golvet bredvid mig, tre fulla kartonger med dia-bilder! Men jag har inte tid med sån't, planeringen med Gnesta-Planker e i full gång! Nu e nu!

Så notera lördagen den 27:e Juli i agendan! Då blir det massor av bilder, många fotografer, många bildintresserade och även i år en kameraloppis i Gnesta! Det vågar jag nog se i framtiden i alla fall! Å vad gäller förfluten tid, så va det över 1000 besökare förra året på Gnesta-Planket!

Å så Carpe liksom!  Här och nu! Det underlättar! :)

/Bengan

 

Inlagt 2013-06-04 08:53 | Läst 3329 ggr. | Permalink
Gnestaplanket får stryka på foten den här gången. Fick en inbjudan till Säterdalens utställning vid s mma tid...
Svar från Benganbus 2013-06-04 11:05
Så kan det bli ibland, bra saker kolliderar!
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg