Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2045 / Lars Lerin, Carl Johan De Geer och Contax G2 i Karlstad!

 

 

Vi va i Karlstad i helgen hos goda vänner och passade på att se Lars Lerins bilder på Sandgrund, och ni som ännu inte sett något av Lars Lerin, gör det! Det är en upplevelse!

I huset bredvid hade Carl Johan De Geer en bildutställning, och då Carl Johan själv va där, så passade jag på att prata litet med honom.

Och Contax G2 då, funkar den att fota med? ;) 
Kan väl "kopiera" det Ken Rockwell skriver om kameran, "Contax G2 är en fröjd att använda. Grönt betyder kör, så sätt AF på SAF och så slutartidsratten på AUTO, och se'n är det bara att köra"
"Och jämför man Leica M systemet med Contax G2,  så är Contax G-systemet bättre för snabb, rolig fotografering. Det är skitkul. Det hela kostar också en tiondel så mycket som ett Leica M-system och Contax G2 har en mycket exaktare och modern sökare än Leica"
"Allt du behöver göra, det är att fota med Contax, medans du tillbringar mycket tid med mixtra med en Leica. Och en analog M Leica måste tas isär i två eller tre stycken bara för att ladda film!?" ;)
Ungefär enligt Ken Rockwell.

Skall framkalla två rullar film i morgon tagna med G2:an!

/Bengan


Ps. Men M Leican e mycket trevlig ändå, inte tu tal om annat! Men det e två skilda analoga RF-systen det här, ett äldre, ett modernare, men kul och mycket trevliga på var sitt sätt!

 

 

Inlagt 2013-05-19 20:06 | Läst 3453 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg