Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2041 / Våren och sommaren e en svår tid, tycker i alla fall jag!


Nu menar jag vad gäller fotografering alltså, vad gäller livet i övrigt så är det här en ljuvlig tid, ljuset finns nästan hela dygnet! Och åker man litet norrut, över Dalälven så finns ljuset nästan hela dygnet!

 



"Inte en enda fjell-rådis i sikte!"

Vi skall snart norrut! Över Dalälven, till Grövelsjön! Roffe har tjatat om det här hela året! "De va inga fjäll-lämlar förra året, i år måste dom väl ändå finnas!"  E det de enda du tänker på när du e i fjällen brukar jag fråga! "I stort sett", svarar Roffe.

Men för att återgå till fotograferingen, så e sol, grönsaker och skarpa skuggor inte min grej! Har aldrig varit! Mao, färgfoto under sommaren e svårt!

 

Fårö

Nå'n som hört tala om "Kolorerade vykort?" ;)

 

Förare i spårvagn 1963

Jag vill ha skumt ljus, som i Dimmornas kaj, eller skumma bilder som i Citizen Kane!  Jag e nog litet konservativ vad gäller fotografi, eller bilder, eller hur man skall förklara det hela! Eller så behärskar jag inte att fota i färg, så enkelt kanske det är! Och att fota med Tri-X på 800 ISO på sommaren, hur lätt e de! Nå'n som prövat!

Men man får göra det bästa av det hela njuta av de fina dagarna och vänta in skymningen,
för det är under skymningen och natten som jakten börjar... :)

För övrigt så blir det en spännande stadsbesök i dag, mer om det i nästa blogg!

/Bengan

 

Ps. Jag passade på att titta på någre fler scener från Citizen Kane. Sättet att fotografera på var ganska unikt för den tiden.  http://www.youtube.com/watch?v=8yuR_HjCLcw

 

 

Inlagt 2013-05-16 08:07 | Läst 2780 ggr. | Permalink
Ljuset är en utmaning! När man bemästrar det svåra middagsljuset på sommaren kan man bemästra alla upptänkliga ljussituationer och Tri-X går lika bra att köra på 200 ASA som på 800 ASA :)
/Mikael Good
Dagtid på sommaren är helt värdelöst om man vill hitta spännande ljus, men å andra sidan kanske det finns behov av lite minnesanteckningar ändå. Man kan ju alltid hoppas på dåligt väder :-) Moln eller ännu hellre ett rejält ÖS-regn piffar ofta till det hela.
syntax 2013-05-16 13:22
För den som inte behärskar vissa ljustyper är naturligtvis just dom värdelösa.
tomazon 2013-05-16 13:40
Det där får du nog förtydliga Peter?



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg