Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2019 / Jag är en svartvit fotograf, konstigare än så är det inte!

 

  

Kocksgatan 24 

 
Mina färgbilder blir oftast konstlade då jag måste söka fram motiven på nå't sätt, så jag känner mig osäker med färgbilder, måste tänka under fotograferingen, det svartvita bara finns där i huvudet!

Å det är väl bra! Allt blir ju mycket enklare då! Jag kanske skulle kunna dissekera mitt svartvita fotograferande, men det känns onödigt, då det funkar! Jag gillar svartvita bilder helt enkelt! 

 

 

Men kan kanske ha med min uppväxt att göra! Det mesta man gör i livet har med uppväxten att göra! Även om man själv kanske inte fattar det eller vill erkänna det! Och här menar jag min fotografiska uppväxt, där jag har fotat mycket svartvitt under åren, tittat i många bilderböcker med svartvita bilder, så konstigare än så här är det nog inte!

Nu när jag fotar boxning på Kocksgatan 24 så blir det mest svartvitt! Och analogt eller digitalt går nog lika bra, även om känslan finns mer hos det analoga av någon anledning!

Inte så mycket mer att orda om i bloggen i dag!
Ha en fin söndag!

/Bengan

 

 

Inlagt 2013-04-28 08:51 | Läst 4818 ggr. | Permalink
Det måste inte ordas så mycket om det. Man bara gör det som känns naturligt. Enkelt.
Robert Frank säger att svartvitt är fotografins sanna färger, jag håller till största delen med Robert men jag måste erkänna att det händer att jag tar en del färgbilder. Men det handlar givetvis om sammanhanget och motivet. Vad gäller dokumentärbilder som dina utmärkta boxningsbilder som pyntar det här inlägget så är svartvitt överlägset i mitt tycke!
/Mikael Good(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg