Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2017 / Kortrapport inför fotoutställningen Gnesta-Planket den 27:e juli!

 

 


Jag har gått en runda i Gnesta i dag för att kolla så utställningsytorna e tillgängliga på Färghuset och på Godsmasinet! Det har blivit en ny ägare på Färghuset, det upptäckte jag när jag skulle fråga om det va Ok att spika på väggarna i år igen! Å det va mycket Ok att spika på väggarna igen! :)

Samma på Godsmagasinet, helt Ok att spika upp bilder där också! Och några hade redan frågat Håkan på Godsmagasinet när blir det bilder och kameraloppis? Kameraloppisen blev populär vad jag fattar!

Och den som av någon anledning vill sälja nå't och inte får plats på hyllan på Godsmasinet, så är det bara att ställa sig nedanför loppishyllan, det är en parkering där, c:a tio meter från hyllan, öppna bakluckan med alla sina fina prylar! Bakluckeloppis! Inget är omöjligt!

 

En morgontidig utställare från Vasasta'n i Stockholm anlände via Pendeltåg.

 

Morgontidigt utställare sätter upp bilder.

 

 

Fullt med folk...

 


Jag har sänt över informationsmaterial till Josefin på Södermanland Nyheter om Gnesta-Planket.
Hoppas det kommer i tidningen snart, och en gång till i tidningen alldeles innan den 27:e juli. Affischer e också på G men trycks veckorna innan utställningen. Och brev går till kulturchefer i kommuner runt om.

 

 


Gnesta-Planket är också ett kultursamarbete med Gnesta Kommun, och det är trevligt och kul!

Jag själv tycker Gnesta-Planket e bra på flera sätt, mest för att det sker så centralt i en ort!
Om man står vid Färghuset, så ligger närmaste fik inom tio meters avstånd! De e litet längre att gå från Godsmagasinet, och då måste man även välja fik, men båda fiken ligger på en femtio meters promenadavstånd. Och så ligger det butiker mitt i utställningsområdet, de e praktiskt på flera sätt.

Och vill man gå litet längre, tex hundra till två hundra meter, så finns det glasstånd, Konsum, biblioteket, skoaffär, bokhandel, frisörer, pizzeria, apotek, uttagsautomater, Systembolag, grekisk kolgrill, och orkar man gå c:a tre hundra meter, så finns restaurangen Gnesta Strand med sjöutsikt över Frösjön!

 

Och under den här sommartiden, så fördubblas invånarantalet i kommunen, och alla ;) skall in till Gnesta och handla på den här lördagen och tittar då också på bilder såklart! :)

Och när det samlas så här mycket fotografer och bildintresserade så finns det stora möjligheter att få bra kontakter inför framtiden. Kontakter e viktiga i fotosammanhang!

Och inte att förglömma vad gäller kommunikationer, Pendeltåg från Sth C till Gnesta tar c:a en timme, Regionaltåg från Sth C tar c:a fyrtio minuter, och så kan man ta bilen till Gnesta såklart.
Parkering finns på c:a 10 till 50 meter från utställningen!

 

Å en del försöker pruta vid kameraloppisen! ;)

Kortrapporten blev visst inte så kort! 
Men nu er'e slut!
Ha en fin fredagskväll!

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2013-04-26 19:16 | Läst 4945 ggr. | Permalink
Hmmm synd att det krockar med Utställning "En fotografisk resa i tid o rymd" i Säterdalen den 27-28/7 i Säterdalen.
Svar från Benganbus   2013-04-26 22:29
Två fotogodbitar samma helg! Ja det e litet synd!
Tror vi började använda samma helg redan 2010!
/B(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg