Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2012 / En riktig gubbkamera kanske? En analogt gubbkamera för boxningsfoto!


När man e ung funkar det mesta! När man går ut på helgen, så stoppar man bara plånboken i bakfickan! Och ofta ser man bra utan glasögon också

Se'n händer det saker, man blir äldre, alla blir äldre förresten! :) Och jag måste skaffa mig glasögon vid femtio års ålder, och då blev det litet bökigare att fota!

Ok, men nu gäller det om en kamera för boxningsfoto! Och varför fota boxning med en analog kamera när det finns digitala kameror, frågar säkert vän av ordning? Några av mina fotovänner har såklart också påpekat att jag har en digital M Leica-liknande kamera redan, Fuji X100, som jag fotat boxning med redan, varför inte fortsätta att fota boxning med den då! Skulle jag förklara varför jag också vill fota boxning analogt, så skulle dom ändå inte fatta det, så det e lika bra att inte försöka förklara det för dom! Man kan inte fatta allt!  ;)

 

Hur som helst, det är också Fuji 100 som gjort att jag fått smak på en liknade analog kamera för boxningsfoto! Och jag har nu hittat den analoga motsvarigheten, de e Contax G2! De e samma teknik att fota med den, man siktar mot målet med den markering som finns i mitten i sökaren och trycker bara av! Hokus. pokus, kallas Auto Fokus! Och funkar bra då man ser litet sämre!
Och så e det klart att ta nästa bild utan att hålla på och fumla med tummen för att dra fram filmen och försöka hitta skärpan med att skruva på optiken som på en M Leica! Och att ladda en M Leica, kameran faller ju samman i nästan tre delar i filmladdningen, hur kul e det!
Contax G2 drar tillbaka filmen själv när den e slut, och så e det bara att ta ut filmen och sätta in en ny! Progress kallas det här!

Och man kan låsa skärpan och komponera om bilden, det funkar både i Fuji X100 och Contax G2! De går väl i M Leican också, när man väl har hittat skärpan...

Så det skall bli kul att fortsätta att fota anlogt med min kommande Contax G2! Och på frågan som sagt, varför fota boxning analogt,  de kanske ni förstår när ni blir äldre, men det kan jag inte lova! ;)

Se'n kanske inte Contax G2 e så speciellt bra för gatufoto, jag har prövat litet med lånekameran, att tex se skärpedjupet e stört omöjligt, och att fota höftskott e bara att glömma, så jag behåller M Leican just för gatufoto! :)

 

Men den här gäng-Leican, den e nästan omöjlig som boxningskamera, så en så'n skall ni inte använda för tex sportfoto! :)

Ha en fin tisdagskväll!
Önskar Bengan 

 

 

Inlagt 2013-04-23 20:47 | Läst 2569 ggr. | Permalink
Den däringa Contaxen e alldeles för modern för dig tror jag. Den har väl batteri? Mvh,LO
Men gängLeican är den vackraste om än tillfälligt förfulad med ett modernt grepp.
Jag kan kanske komma med ett förslag till varför du i detta fall sneglar mot det analoga - därför att kameran är så förbaskat läcker helt enkelt. Hög kvalitet, superbra optik, smidigt och bra handhavande, och till sist - en fröjd för ögat och handen.
Folk häcklar ofta "retrotrender". Kan det inte vara så att den framtoningen är snyggare helt enkelt, och att det inte har så mycket med retro att göra egentligen?



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg