Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2017 / Sportfoto med Olympus OM-D resp Fuji X100! Testbilder från Åre!

 

 

Under backtävlingen i Åre så testade vi några olika kameror. Backtävlingen bestod av att längskidåkare skatade uppför en slalombacke. De e gode vänner Christofer Martinsson som också passade på att testa sportfoto med sin OM-D. Han fotade Tora Berger, och så kom jag med också!  :) Men Christofer tog inte bara den här bilden på Tora Berger och mig om nå'n nu undrar!  :)

Man kan nog säga att Olympusen klarar sportfoto bättre än X100! Christofer har en bättre utrustning med sin OM-D vad gäller sportfoto än vad jag har, har har ett zoomobjektiv på sin kamera. Jag som bara har en fast glugg på min X100 och måste då såklart försöka gå nära hela tiden! Och ofta när man fotar så står jag i vägen, påstår Christofer! ;)

De va de om sportfoto!

Annars så fortsätter jag den praktiska planeringen för Gnesta-Planket 2013! Några lokala oförmågor har redan "hängt upp" en del konst på en av väggarna vi använder, men kommunens friluftsantikonstavdelning är Pg med övermålningsfärg! :)


/Bengan

 

Ps. Här e min bild på Tora som jag tog när Christofer fotade mig, men jag va såklart tvungen att beskära bilden litet, för att det skulle bli litet digital telekänsla! :) Men de e kul att bli fotad när jag själv fotar!

 

 

 

Inlagt 2013-04-22 09:14 | Läst 2110 ggr. | Permalink
Fujis X-kameror är överlag inte bra på sportfoto pga något seg autofokus. Jag har provat med min X-E1 men får inte med mig speciellt mycket som rör sig snabbt. X100S är bättre. Kommande X-kameror måste rimligen råda bot på det här. Jag har jämfört med den utpräglade sportfotokameran Canon 7D, Men 7D får jag alltid med mig bilderna, men betydligt sämre ISO-hantering och sämre dynamiskt omfång än X-E1. Men utan tvekan är Fuji vägen vidare.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg