Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2016 / "Det viktiga e vad du har att säga, och hur du säger det!" Om du vill bli sedd och hörd alltså! :)

 

Eriksdalshallen


Ni som kan er fotohistoria vet såklart vem som sagt det här, och jag har bloggat om det här i några tidigare bloggar! Fotografins retorik kanske man kan kalla det för! Retoriken ni vet, att formulera sig så intressant och tala på ett sån't sätt så många lyssnar! Eller inom fotografi, fota så många tittar! :)

För om man inte formulerar sig bra, så lyssnar ofta ingen, i alla fall inte under nå'n längre tid! De e såklart detsamma med foto! Så en bra start e ett intressant ämne, se'n en bra presentation, eller en bra komposition som det heter i fotografin! Men båda delarna måste vara med, både det intressanta ämnet och en bra komposition! Svårare än så är det nog inte!
Om man nu vill sälja in sin fotografi alltså! Eller kanske även sälja sin fotografi! Och kanske bli uppmärksammad! Om det är det man vill!

Så att välja ett intressant ämne är en bra början, gärna intressant även för andra, å ett litet ovanligt ämne är nog också mycket bra! Då har man en bra grund att stå på! Se'n måste man formulera sig så betraktaren förstår det hela utan att det behövs en massa ord för att förklara vad det är man fotat och varför man fotat!
Både enkelt, och svårt!
Men jag tror inte det finns så många andra vägar!
Fotografisk Retorik liksom!

De va de om de!  :)

Jag va nyss ute med Roffe på en helt folktom och mycket vacker grusväg mitt i ett stort åkerlandskap i den sköna eftermiddagssolen!
Så ha en fin söndagskväll ni med!

/Bengan

 

Ps. Bilderna här i bloggen har inget med textinnehållet att göra utan e bara med som utfyllnad!

 

Eriksdalshallen

 

 

Inlagt 2013-04-21 18:50 | Läst 1926 ggr. | Permalink(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg