Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2008 / Ibland tar det ett tag, innan jag fattar alltså! Att det e nya tider liksom!

 



Hållfjällets fjällstation fotograferad för ett tag sedan. Kommer inte ihåg när jag tog bilden tyvärr! Men visst ser bilden gammal ut!?

Men de e bara å gilla leget å inte börja yla om att det va bättre förr! För det e ganska få som vet nå't om hur det va förr, för ni e för unga! :) Å så blir det här min andra blogg i dag! Hej igen till er yngre, ursäkta till er gamla FS-rävar! ;)

När jag jobbade så gick jag en massa kurser i det här å skriva på webben! Mitt företag, som jag jobbade på då, hade nå'n miljon kunder och ville inte att det skulle skrivas hur som helst till dom på webben! Å de va nog klokt! Därför försöker jag skriva klokt, även om det kanske inte märks!

Men nu e nu å det gäller att hänga med och inte vara för försiktig och för klok! Nåja, inte hänga med på allt, för då blir man inte intressant, då blir man bara en kopia! Så det gäller att välja på vad man skall hänga med på! En blandning av det nya OCH det nostalgiska/retro e mitt tips!

Tänkte skriva en massa om Åre, men hinner inte så mycket just nu, då jag hittat annat inressant, byta till sommardäck! ;)  Men kan väl avslöja en del, att jag va i Åre första gången 1952 och det har hänt en del där sedan dess! Det är väl det här som blir litet spännande när man kan jämföra,  och även se samma saker upprepas, visserligen e det det i andra skidkläder, med andra ansikten och i annan skidutrustning, men dagens ungdom, dom under sjuttio alltså, gör om samma saker som man gjort tidigare, fast det tror dom inte själva, dom tror de e dom som hittat på hjulet liksom! :)

Ok, de skall inte bli nå'n längre blogg, men jag vill ändå slå ett slag för en gratistidskrift som finns överallt i Åre! Ungdomar, ni hörde va, GRATIS!  ;)

Tidskriften/katalogen heter MAGASIN ÅRE! Först när jag såg den tänkte jag, Ok ännu ett töntmagasin fullt med reklam typ  brudar, bilar snabba stålar, men ASA-kompisen tog en katalog och på kvällen då jag läst och funderat litet på en del privata anteckningar jag kommit över från han som jobbade på patentverket i Bern, tänkte jag att jag får väl avsluta kvällens läsning med något diametralt, alltså den där töntkatalogen!

Å, man e inte sämre än att man kan ändra sig!!

Snubbarna som skriver i det här magasinet skriver bra och kul! Förbaskat bra och kul! Å det e kul läsning! (Å man kan blunda när det kommer reklam!)
Å nu vet jag också varför jag e så ensam vad gäller telisåkningen i Storulvån! Och även i Åre!
E nog ganska ensam med min Nokia från 2002 också, och min tjugofemåriga Peak-jacka också.
Men tror om jag håller ut några är till, så e jag nog på banan igen!

Och som sagt, kortblogg idag, men det är den andra bloggen idag för att inte avvika för mycket från den nya bloggtrenden! ;)
Och glöm nu inte MAGASIN ÅRE! Den e mycket läsvärd, och kommer sannolikt att stiga i värde efter några år, så ta många ex, spara ett, bränn de andra!

Funderar faktiskt att skriva en blogg med titeln, "En äkta Åre-turists självbekännelse!"

Bengan The Zombieskier!

 

Ps. Vad gäller bilderna, så har jag ju samlat på mig en massa bilder under åren, och tyvärr e dom i oordning, många ligger i skokartonger, så den här bilden e nog också gammal, fotat på Vita Renen i alla fall...
Kanske se'nt 1950-tal...!? Eller vad tror ni?

 

 

 

 

Inlagt 2013-04-17 12:44 | Läst 3284 ggr. | Permalink
Jag har inte haft förmånen att vara till Åre så värst många gånger i mitt liv, det låg väl lite för långt söderut.
Men de senaste två åren har jag faktiskt varit dit två gånger, men inte på vintern utan sommartid. Det var fint där då också fast ganska dåligt skidföre.
Följer gärna dina eskapader därifrån så jag får se hur det är där då det är lite bättre underlag för skidåkning.
Bengan 2013-04-17 14:02
Åre e bra, bara man känner till skidbakgatorna litet, så man slipper de stora skidstråken framför allt i skidsemestertider! Vår och höstvandringarna e fina runt Vålådalen eller runt Storulvån.
Men se upp för tiden efter midsommar och fram till skolstarten, då e det ofta för mycket mygg!
Idag när jag körde hem från Skutan så hittade jag knappt hem, dimma, tur man hade sina gamla röda jacka från år 2000. Jag har gett mig fan på att köra tills den hänger i trasor, dvs minst tio år till...lev väl,,snön sjunker snabbt nu,,,
Bengan The Zombieskier 2013-04-17 13:55
Vi drog söderut när regnet kom, i tisdags alltså!
När bäcken går i Tväråvalvet så kan du fortsätta att åka i Storulvån!
Brant å bra ända in i juni!
Ha're bra!
Tänk att både Fuji X100 och Amelia fanns redan på 50-talet...
Zombien 2013-04-17 18:46
Det är nog det här som Einstein beskriver som tidsdilatation...
Jag kan inte förklara det på nå't annat sätt!? :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg