Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4581 / Påsk å religioner å sån't!

Judendomen, Kristendomen och Islam ingår ju i gruppen Abrahamitiska religioner, som har patriarken Abraham som religionsfader! Men det är bara inom Judendomen och Kristendomen som man firar Påsk, men av olika anledningar! Vi i Kristendomen firar ju Påsk med anledningen av Jesus död och uppståndelse!
Men numera e det väl mest Påskledigheten som firas! ;)

Ha nu en fin Påsk, hur ni än firar Påsken!

/BenganPostat 2019-04-18 14:06 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4580 / Tiden går, dammet växer, å många bloggar har det blivit! Å så Viksängen i morgon!

Tiden går även för den här som jag köpte 1989! Och ännu inga reparationer! Men litet dammig e den nog! :) Så idag har jag städat i kameraskåpet!  I förra veckan så nös jag, när jag kollade på nedre hyllan i kameraskåpet, å visheten i huset hörde nysningen  och sa, "jag undrar om det e så bra för kamera och objektiv att det e så dammigt där?" Så idag har jag plockat ut grejer, dammsugit och våttorkat i skåpet!

Och så har jag suttit och kollat bakåt på mina bloggar, å många bloggar er'e! Å bland undrar jag om det inte vore bättre för miljön att återanvända äldre bloggar! Ändra datum bara, då märker nog ingen något! ;)

Men inga analoga bilder tagna, så framkallning dröjer!

Kollat igenom LP katalogen en gång till, jag behöver ingenting! Däremot skall jag sälja grejer på nästa LP! :)

Och i morgon fotofika på Viksängen!

/BenganPostat 2019-04-16 20:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4579 / Vad gäller kommande LP Foto auktion...

Så har jag såklart varit på några tidigare LP auktioner! Här är en av dom!
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-1804-manga-fina-fynd-pa.htm

Gode vännen Joakim Milder sålde här hela sin samling! Och skulle sluta med att samla på kameraprylar! Så sa han då i alla fall! Men inget är för evigt, så misstänker jag nog i alla fall! ;)

Å det är som Bob Bovin säger i sin blogg här på Fotosidan, att det är fortfarande hyffsade priser på vissa saker på LP! Å andra sidan så går vissa saker för mycket höga priser!

Och vad annat vad gäller LP Auktionen, man träffar såklart vänner! Flera från Fotosidan och Tårtan går ständigt här! :)

Så väl mött på LP Auktionen den 27 april!
Men innan dess, fotofikat på Viksängen i morgon!

/BenganPostat 2019-04-16 09:08 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4578 / Visst borde en Summicron 50:a vara skapare än en Sonnar 1,5/5 cm från 1945!

Jag väntar på att den andra rullen jag tog på Gotland tar slut så jag kan framkalla filmen! Väntan på Godot liksom! ;) Den andra rullen har bara några rutor kvar,  och jag tänkte soppa två rullar i dosan! För dosan rymmer två rullar! Mer ekonomiskt så! :)

Och så e det något skumt me det analoga! Jag slösar inte på bilder som jag gör med det digitala! Funderar på varför, och det enda jag kan komma på det är, att jag tycker att jag tänker mer motiv när jag fotar analogt! Hur som helst, jag får i alla fall ett annorlunda fototempo med det analoga!

.

Å så till saken, tänkte göra en skärpekoll mellan ett Summicron 50 mm och en Sonnar från 1945! De va bara det att jag kom inte ihåg vilken bild som va vilken! De kanske finns nå'n läsare som kan se vilken som e vilken!

Första bilden på M6:an här i bloggen e i alla fall tagen med en iPhone! Men hyffsad skärpa för att vara tagen med en mobiltelefonkamera! Tycker i alla fall jag! Skall försöka ta några bilder senare i kväll med M6:an och en Sonnar 1,5:a, så andrarullen tar slut nå'n gång! :)

/Bengan

Ps. I kväll kommer det en del om EPR-paradoxen i Vetenskapen Värld på Tv! Och på onsdag e det fotofika på Viksängen!Postat 2019-04-15 18:43 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4547 / På Gotland med M Leica, Sonnar 1,5/5 cm, Biogon 2,8/3,5 cm och Biometar 2,8/ 35 mm!

En bra ingressbild e viktig i en blogg, för det e den bilden som syns på Fotosidans bloggsida! Men man bör även berätta om vad som kommer i bloggen, som tex forntida hamnar på Gotland, bra matställen på ön och tips på bra öl, samt en del viktig fototeknik, typ Leica! : )

.

Nu blir det en del bloggutfyllnad, typ"Vandring vid havet"! Ni har nog sett liknande bilder förut! ;)


 Vad gäller fotoutrustningen nu på Gotland, så hade jag M Leican med tre objektiv! Och som reservkamera, Fuji X100S! Andrakameran va faktiskt iPhone 5S, och det e med iPhonen som bilderna här i bloggen e tagna, för att ändå ha några bilder att visa tills jag framkallat de rullar Tri-X som jag tog på Gotland! :)

.

Vädret va blandat, så kan man nog lätt säga!

.

Men vädret e inget större problem, man tar på sig bra kläder bara!

.

Å blir det för kallt, så går man på ett fik! Här H10 Bar & Café i centrala Visby! Mycket trendigt café! ;)

.

Men man kan fika i bilen också! Man parkerar bara bilen så man har en bra och kulturell utsikt!

.

Å här e det en liten aptitretare på hotellrummet innan man går ut och äter! :)

.

Det finns ju en hel del fågelliv på Gotland, så här fotade jag en av Gotlandsfåglarna!

.

Turistsäsongen va inte riktigt i gång, men det va ganska skönt faktiskt!

.

Filmladdningav kameran på S:t Olofsholm! Jag undersökte även var strandlinjen hade gått här på 1030-talet! Och resultatet av det analoga fotande kommer senare efter filmframkallning!

Vad gäller bra matställen i Visby, så va det såklart Bakfickan på Stora torget med stekt strömming och potatismos som vi besökte två gånger! Se'n va Saluhallen spännande med egengjord öl! Ett bra matställe är också Tuppens Krog!

Och vad gäller öl, så har Visby bryggeri hela sitt sortiment på Systembolaget i Visby! Det finns även andra lokala Gotlandsbryggerier! Min favorit just nu är Alskute Breakfast Stout! 7,5%! Mörk och god!

/Bengan

Ps. Å Viksängen fotofika nu på onsdag!Postat 2019-04-14 17:18 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg