Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4444 / Leica Standard 3

Letade efter några absolut nödvändiga tillbehör till Leica Standard i går kväll, här är ett tillbehör! En kombination av motljusskydd och bländarinställningshjälp!

.

Hittade en väska också, men ganska värdelös! Men snygg! Det tar flera minuter att få igång kameran från den här väskan! ;) Men hittade en halv-väska där optiken kan vara utfälld, å då e det bara å fota!

.

Himla små filter e det också!

Ok, det e film i kameran, c:a 25 bilder kvar att försöka ta i helgen, å se'n framkallning och skanning! Det skall bli intressant! Kommar jag på nå't mer om Leica Standard, så återkommer jag såklart! Det här e ju fotografisk allmänbildning! Om Leica alltså!

Och tack Bob Bovin, för att du lockade in mig i det här Leica-nörderiet! :)

/Bengan

Ps. Samtliga bilder är tagna med iPhone 5S. Den första bilden i bloggen är tagen i går kväll, bordslampa, därför e bilden litet grynig!Postat 2018-12-21 13:19 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 4463 / Leica Standard 2

Hittat en instruktionsbok som går att använda till Leica Standard! Nu blir allt så mycket lättare!

.

Här kan man få hjälp med att förstå alla reglagen på kameran! Man väljer ut ett reglage eller annat som man inte förstår, och får det förklarat på nästa bild!

.

Fantastiskt! Nu skall jag plugga på tills i morgon!

Ha en fortsatt fin kväll!

/BenganPostat 2018-12-20 22:34 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4462 / Leica Standard 1

"No Man is an Island"
"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main...."

En tidig och mycket intressant Leica har kommit i ropet igen, och jag hänger såklart på! Fick ett mail, nästan från utlandet, som beskrev den här spännande å trendiga kameran! Så det e klart att jag plockar fram min egen kamera!
För det e alltid trevligt att få sällskap i Leicanörderiet! :)

Å med den här kameran så har du inga hjälpmedel! Här är du ensam i asfaltsdjungeln! Ingen avståndsmätare, ingen exponeringsmätare, ingen autofokus, nästan ingenting utom din egen kunskap i ämnet fotografi! :)

Mera läsning!

/Bengan

Ps. Å som vanligt, nästan som vanligt i alla fall, när jag tar fram en analogkamera, så e det film i den! :) De va det i den här också! 100% Tri-X! :)Postat 2018-12-20 19:57 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4441 / Fotofika i går, å ganska grått i dag!

Å inga större nyheter i morse, Roffe ville ut som vanligt! Å Roffe kan göra flera saker samtidigt! Här pinkar han och nosar samtidigt!

.

Å i går va det fotofika med julklappsutdelning! Ronny fick inte den julklapp han ville! För övrigt diskuterades olika fotoprojekt som deltagarna håller på med! Det här med diskussioner utanför nätet, tex vid ett fikabord, och återkommande, ger mycket mer än bara gillanden! ;)

.

Å jag fick den julklappsbok jag ville ha! Fast alla skulle såklart bläddra igen boken! Kul med boken, för jag va på en föreläsning med Jacob året efter han kommit hem från USA!

.

Här sitter jultomten själv och tittar i en bok! Tack för julklappen Tomten!

Nu påtår! :)
/Bengan

Ps. Å det som ligger på skivorna uppe till vänster i bilden, det är handgjorda agn för flugfiske! Dan fick dom av Thomas!Postat 2018-12-20 11:15 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4440 / Fotofika i Södertälje, produktfoto på Leica och en del annat!

Jag har fotat med iPhone 4S tidigare och testar nu iPhone 5S för produktfoto! Det e nog här som spetztekniken för amatöroptik just nu ligger, i mobiltelefonerna! På min iPhone 4S va det en Zeissoptik (bländare 2,4) och jag misstänker att något liknande finns i iPhone 5S! Å jag tycker skärpan räcker för en blogg i alla fall! (Förstora å kolla gärna skärpan om ni vill)

Vad gäller optiken på Leica IIIc, så är det den optiken som många Leicaägare ville ha på sin Leica från 1930-talet fram till tidigt 1950-tal, Zeiss Sonnar 1,5:an! Graaloptiken alltså! :)

Å så något nästan lika viktigt, fotofika! Varannan onsdag så fikar vi i Södertälje på  Viksängens loppis!
Å det e i dag det! Så mycket välkommen för den som vill!

Och uppförsbacken e avklarad! Dagen blir inte kortare! Framtiden e vår! :)

/BenganPostat 2018-12-19 12:03 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg