Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4424 / Om Carl Zeiss Biogon 2/35 mm och vädret i Grytviken

Det blev några tyckanden och synpunkter i en tidigare blogg, där man talade om Carl Zeiss Biogon 2/35 mm ZM. Helt klart är den här Biogonen en mycket bra optik! Här är vad Ken Rockvell säger vid jämförelse mellan Summicron ASPH 35 mm och Biogon. "The Leica ASPH is sharper in the corners, while this Zeiss is sharper in the center than the ASPH, and has much less distortion than the SUMMICRON ASPH!"
Här finns mer att läsa!


Vad gäller det Svenska vädret, brukar jag stämma av mot några andra platser, och då e vädret här hemma inte så mycket att klaga på!  :)

Om man tittar här tex!

Eller här!

Men här e väl vädret nästan som i Sverige!

God natt!
/BenganPostat 2018-12-03 22:16 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4422 / Roffe e nog en Gourmet, om läsning och fattigmans Summilux!

Roffe är nog en Gourmet, eller hur man säger om hundar! Vi kan lägga upp hans mat i skålen, jovisst han har både sett maten och känt doften, men sitter eller ligger ofta kvar ett tag innan han går fram till matskålen och kollar läget!

.

Å när vi skall gå ut försöker vi locka honom att äta litet! Och som sagt, visst ser han maten , men Roffe vill ofta ha sällskap när han äter, så någon får sätta sig bredvid honom!

.

Å se'n ut i skogen! Vi har gått på några vildsvin vid ett annat tillfälle, därför e spaning viktig!

Och så läsning, det här gråvädret passar bra till läsning! Och en av mina favoritförfattare heter Peter Nilson, och jag läser just nu hans bok "Stjärnvägar" igen!
 "Det medeltida landskapet var en skuggvärld av symboler där allt pekade hän mot något osynligt...."
"Men även för vår moderna vetenskap är landskapet en slags skuggvärld! Bakom humlesurr och doftande gräs finns elektroners dans runt atomkärnor! Där finns elektromagnestiska fält, vågfunktioner, virtuella partiklar, kvantsprång! Vi kan inte se den världen, inte höra den, inte ta på den med våra händer, och ändå lever vi mitt i den och är en del av den här nutida skuggvärlden".

.

Såg i en blogg att någon hade en äldre Summilux! Å det finns fattigmans Summilux för oss andra! :)

.

Annars inte så mycket att orda om!

/BenganPostat 2018-12-02 16:55 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4421 / Om riskerna med att inte ha en modern mobiltelefon! Kanske en terroristrisk!

Har skrivit om det här tidigare, om sk. fritänkare! Sådana skapas ofta om människor får tänka ifred utan att bli störda, och tänka hela linan ut, utan att bli avbrutna! Typ långa skogspromenader utan mobiltelefon! Så mitt förslag va redan tidigare, "Mobiltelefoner åt folket!" Då blir folket lugnt och enhetligt! Se på Kina! Och då kan man även skapa ett "sunt förnuft" i större nationsgrupper!

Fast ibland blir det konstigt, när flera skapare av den här tekniken, i tex Silicon Walley, förbjuder sina egna barn att använda mobiltelefoner, eller i alla fall bara ha dom påslagna nå'n timme om dagen! De e annat än vad som gäller för våra barn i Sverige! Vill dom här Siliconarna att deras barn inte skall vara med i den stora och enhetliga gruppen! Eller dom skall kanske vara litet egna å förnäma liksom!

Å andra sidan, läste i DN i dag om delar av rysk medelklass som e inne på samma linje, man litar inte på mobiltelprogramsutbudet för sina barn! Dom skall plugga och ha andra aktiviteter för sig, om dom skall komma någonstans i Ryssland! Tur att det här inte e i Sverige, å vår fria Svenska skola! Man kan väl inte tvinga barn heller!

(Men läste i senaste F&F att det här med att ge alla skolbarn egna mobilplattor i skolan kanske inte va så bra! De små e snabba på att hitta ut på nätet till mer kuliga saker än det läraren vill att dom skall jobba med! Så det behövs fler kontrollanter = lärare, och internetfilter!

Fast visst har de här moderna kommunikationsapparaterna via internet varit bra! Tänka vad mycket kul grejer det finns, å vad mycket bra och praktiska saker man kan göra med telefonerna! Betala räkningar, köpa varor, titta på filmer, messa, å titta på både kul filmer och en massa vuxenfilmer! Och inte minst, intressegrupper som tidigare hade svårt att veta om varandra kan nu samordna sina träffar och fira olika saker! Karl XII typ!  Och vissa politiska partier hade nog knappast funnits om inte de här nya partierna kunnat berätta om de fakta, som de etablerade partierna tidigare dolt för oss!

Men då jag har en gammal Nokia, tjugo år gammal, utan surfmöjlighet, så fattar ni hur det kan gå när man får gå i skogen några timmar å tänka fritt!

"Tänka fritt e stort, men att tänka rätt e större!"

Vad gäller bilden i bloggen, vet inte om det e speciellt rättänkt, med jag gillar i alla fall den här Zeissoptiken på min M Leica!

/BenganPostat 2018-12-01 12:29 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 

Tidigare blogginlägg