Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4385 / Minnen och minnesbilder.

Vi vandrar fortfarande, senast i somras, men förr vandrade vi ofta vid havet också! Sena höstar eller tidiga vårar! Här är det nere i Falsterbo för trettio år sedan! Och det är nästan folktomt på stränderna! Man kunde hitta sträckor som tog en tre till fyra timmar att gå innan man blir avbruten av staket eller liknande! Vi kallade de här vandringarna för föryngringsdagar vid havet!

/BenganPostat 2018-11-07 14:37 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4384 / Rapport från Fuji-mötet i Södertälje!

Och en av frågorna som vi skulle diskutera på mötet det var om 7Artisans 1,2 / 35 mm fungerar bra på Fuji X-E1! Jag kan gå det hela litet i förväg och avslöja redan nu, att den funkar utmärkt! :)

.

Å det va ingen fegisfotografering heller, utan alla bilder från Södertäljemötet e tagna med full öppning på 7Artisansoptiken, bländare 1,2 alltså! Problemet e att skärpdjupet e mycket kort på nära håll, och då de här medelålders herrarna fladdrar med armar och kameror som fjortisar när dom berättar sina skrönor, så det va litet marit ibland att hitta skärpan! ;)

.

Här va nå'n stilla ett litet ögonblick! ;)
.

Här e en delförstoring av tidigare bild! Jag tycker skärpan duger på bländare 1,2!   (Förstora gärna bilderna)
.

Men visst hade autofokus underlättat!

.

Som sagt, inte så mycket stilla här inte! ;) Men så här e det när man har trevligt!

.

Å på gruppbilden så va det i alla fall några som satt stilla! Tack! :)

Så vad säger man om 7Artisans 1,2 / 35 mm? Jo, att det e en mycket kul, kompakt och kompetent optik till ett rimligt pris! Och den sitter mycket fint på min Fuji X-E1! Så där får den sitta ett tag framöver nu!

/BenganPostat 2018-11-06 20:51 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4382 / Filmframkallning, det e väl ett slags hantverk?

Typisk kamera för film! Å den här kameran funkar bäst med Tri-X!

Idag va det litet fortsättning på Slow Photography! Ni ungdomar vet nog inte vad fota långsamt är, för numera skall ju belöningen komma direkt! ;) Men när man fotar med film så dras tempot automatiskt ned! Dels så har man inte så mycket bildrutor på en rulle, så man måste spara litet på bilderna, och sedan skall filmen framkallas!

.

Men man kan skynda på hela processen genom att framkalla filmen själv! Å det gjorde jag idag! Se'n att filmrullen hade legat ett tag innan framkallning, det e en helt annan sak!

.

Å här hänger filmerna på tork i tvättstugan!

.

Å alla bilder här i bloggen e fotade med den nya optiken, 7Artisans 1.2 / 35 mm! Passade även på att testa optiken på full öppning igen! Den fulla öppningen funkar bra fortfarande! :)

I morgon fotofika i Sötälje! Det blir nog en del snack om 7Artisans-optiken om jag inte e helt fel ute!

/Bengan

Ps. Vad gäller hantverk, här e ett annat hantverk!

https://www.youtube.com/watch?v=DJEdl6CoM6oPostat 2018-11-05 19:07 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4383 / De e klart att jag tänker på hur det va förr nu när jag har Fuji X-E1 med 1.2/35 mm

Ju längre man lever, ju större skillnad blir det mellan då och nu! Brukar tänka på det här när jag ser några av mina bilder från förr! Som bilden här ovan, ett mycket tunnt Tri-X negativ och såklart mycket underexponerat i den här skumma miljön (en miljö som man inte fick fota i) och så full öppning på Canonoptiken och då blev det så här! Kan väl gissa på bländare 1,8 och en 1/15-del...

.

Eller så här!
.

Eller så här!

Jag brukar tänka på om jag haft dagens fototeknik då, med superljusstarka objektiv och så ett ISO, som går att skruva upp hur mycket som helst, vilka bilder jag kunde ha tagit! ;)
Å räcker inte det, så kan man jobba vidare med bilden i datorn efteråt!

Men det e bara å gilla leget, för då va då, och jag gjorde så gott jag kunde med de grejer som fanns! Så jag fotar vidare med Superoptiken 1.2/35 m på min Fuji X-e1 och med en nästan obegränsad filmrulle och ISO! För det e kul även det här! :)

/BenganPostat 2018-11-05 09:17 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4381 / Den roligaste kniven i lådan hittills! 7Artisans 1.2 / 35 mm!

Mycket av amatörfotografin lever på ytan, och mer sällan på djupet, därför är skarpa objektiv storsäljare för oss! Och ännu skarpare säljer ännu bättre! Hur som helst, det här är i alla fall en av de roligaste knivarna i min låda, även om det inte e den skarpaste, men skärpan räcker för mig! Å så e optiken liten och behändig, det betyder mycket då man har kameran med sig nästan jämt! :)

.

Å visst blir det litet överstrålning i rakt motljus!

.

Å som sagt, på bländare 1.2 e det inte den skarpaste kniven i lådan, men jag tycker det funkar mycket bra ändå! (Bilden är delförstorad)

/Bengan

Ps. Å vad gäller priset, så e det väldigt kul det med! :)Postat 2018-11-04 13:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg