Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4345 / Photoshop 5.0 funkar bra, å ingen märker nog nå't heller!

Leica IIIf med Sonnar 1,5 / 5 cm

Min Photoshop 7.0 lade av i laptoppen för en månad sedan! Försökte lägga in den igen, med det funkade inte! Det kom ett felmeddelande! Men då PS 7.0 kräver att man har PS 5.0 i datorn, så kör jag Ps 5.0 så länge till bloggar och liknande! Ingen märker nog nå't! Som på bilden ovan!  (Har PS 7.0 i min XP så det e lugnt)

Men det e nog som det mesta, både i bloggar och på webben, man kör overkill-grejer bara för att det finns och att försäljare förklarar att det absolut behövs för den konstnärliga utvecklingen! ;)

Det här gäller såklart även kameror och objektiv! Men det här e som kejsarens nya kläder, det talar man helst inte om, och så svär man inte i kyrkan heller! Basta! ;)

Vad gäller optiken på kameran på bilden, så va det önskeoptiken på en Leica under 1930 och 1940-talet och en liten bit in på 1950-talet! Och som jag sagt tidigare, Leitz hade inget motsvarande under den här tiden! Nu e den här optiken kamouflerad utvändigt, det e en rysk fattning, men invändigt sitter en Zeiss Sonnar 1,5 / 5 cm från 1946! Optiken har suttit på en tidig Kiev-kamera, men funkar utmärkt i en annan fattning till Leica! Det är bara några små finjusteringar som behövs! Å visst ser det bra ut! :) Optiken funkar bra på min Fuji X-E1 också!

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon!Postat 2018-10-02 19:34 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4255 / Inte mycket till nyheter liksom...

Berlin!

Uppemot 50 miljoner konton på Facebook har hackats, å signalfel på tågen, å den stora frågan är om M och KD i stället är beredda att släppa Alliansen och bilda en regering med SD, å så kommer det regn i eftermiddag, å en del annat lika upphetsande!

Vad heter det på franska, "jag har upplevt det förut"

Även om det här heller inte e nån större nyhet, utan ständigt återkommande, så e det i alla fall Tårtan i morgon!
Men Tårtanträffarna brukar vara både trevliga och kul och innehålla en hel del nyheter! :)

/BenganPostat 2018-10-02 08:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4343 / Man kanske kan kalla det Proveniens med CIA! ;) Och så Tårtan på onsdag!

Jag är med i en del grupper på Fejan, å i vissa grupper delar man saker man hittar! Dokument typ! Å vissa saker e intressantare än andra! Som det här dokumentet! Då det hänger ihop med Zeiss och sannolikt en del ryska objektiv! Objektiv som inte va helt ryska i början! Även om dom satt i en rysk fattning! Typ tidiga Jupiter-3! :)

.

CIA har tagit bort en del text som vi inte bör läsa!
Men det som e kvar e det intressana!

.

Här e en bild tagen med ett "Ryskt" objektiv från 1949! Det e ofta aningen knepigt att fota kvinnor, ursäkta! ;) Det gäller att hålla lagom skärpa! ;) Jag tycker skärpan här e tillräcklig = lagom! Typisk Zeiss!

Det va det om CIA i dag!

På onsdag e're Tårtan!

/BenganPostat 2018-10-01 19:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 

Tidigare blogginlägg