Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4351 / Det blev litet bilåka idag

Ofta när nå'n köper en ny bil så e det såklart kul att få åka litet! För å få känna på liksom! Men de va inte så mycket till baksäte här inte, å bagageutrymmet va väl därför litet sisådär...

.

Men det fanns ett bagageutrymme framtill också, så det löser sig nog! För övrigt va det ett bra drag i bilen, för det kollade vi på 57:an, och ett bra ljud i motorn som hördes mycket bra inne i bilen!

Inte så mycket mer att rapportera!

Men det blir en ny dag i morgon! :)
/BenganPostat 2018-10-06 23:36 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4350 / Oskärpecirklar och Konditori Valand

.

Det här med oskärpecirklar, e det det som kallas Bokeh?  (Sonnar 1,5/5 cm från 1945)

.

Konditori Valand e stängt! Vi får se vad det blir där i stället!

Allt för nu, men det blir nog en rapport om en Porsche senare! :)

/BenganPostat 2018-10-06 09:25 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4349 / Det här landet hade vi ingen aning om!

Morgonens kulturläsning i DN! En film som får en 5:a!
Och läser vidare i DN!

"Just i dessa dagar när kultur- och politiksfärerna bubblar i kör om vad som egentligen ligger bakom SD – hur mycket som är klass, industrisamhällets avveckling, stad mot land – så gör Peter Grönlund en film som handlar om just detta. Utan att säga det uttalat.

Politiken dyker upp som referens en enda gång i filmen. Björklund och Fridolin står i en av alla dessa tv-debatter, Kimmies pappa kommer in i rummet: ”Vad är det här för skit”, och stänger av. 

Ändå är det just för Kimmie som politiken behövs. Det är själva grunduppgiften. Det måste lösa sig för sådana som han, annars löser det sig aldrig för samhället som helhet.

De andra, vi andra, klarar oss ändå."  (Erik Helmerson DN)

/Bengan

Ps. Titta på den DN som ligger högst upp i högra hörnet, "Nu utreder S vad som fick väljarna att fly" Å har man inte förstått det innan valet, så e det nog ganska försent på dagen....Postat 2018-10-05 09:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4348 / Det va ljusstarka objektiv på Tårtan i går!

Å flera bloggare har redan redovisat Tårtan, med boksläpp, bokvisningar och bildvisningar, så jag redovisar det tekniska! ;)

Test av objektiv alltså!  :) 7Artisans 1,1 / 50 mm, full öppning! Ronny satt nog inte helt stilla! Schysst Bokeh i alla fall! :)

.

Å här har jag lagt på litet mer kontrast i bilden...
Så det kanske det räcker med de här billiga gluggarna till Leican, och ett bra bildbehandlingsprogram! Förr så kanske man behövde en Summicron, nu köper man kinesobjektiv, trollar fram skärpa och kontrast i bildbehandlingsprogramm! :)Ulf hade med sig två 7Artisans-objekektiv, ett 2/35 och ett 1,1/50 mm! Det här e Kinesiska och ganska billiga objektiv, och funkar mycket bra tycker jag! Den lilla 2/35:an var lik en Summicron 35:a och kändes mycket bra i snäcka och klickbländare! Så hade jag ett Leica M Hus, och funderade på en 35:a, så skulle jag absolut prova den här optiken! Även 1,1-gluggen kändes bra, men litet tyngre såklart!

.

7Artisans 1,1 / 50 mm full öppning

.

Va tvungen att köra en Zeiss Sonnar 1,5/5 cm från 1949 också! :)

.

Här tror jag att jag använde 2/35 mm!

.

Här är Sonnaren 1,5:an igen!

Det va litet rörigt på Tårtan i går, men kul rörigt, så jag skall försöka testa de här gluggarna i lugn och ro vid ett annat tillfälle!

Men med tanke på priset, och den kvalitet som jag tyckte de här 7Artisans-objektiven har, så e det här intressant!

/BenganPostat 2018-10-04 13:59 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4347 / Du tror DU e smart va? ;)

Saxat ur en kursinbjudan jag fått! :)

"Sedan 1970-talet har man inom den nationalekonomiska forskningsgrenen beteendeekonomi sökt och funnit förklaringar till varför människor gör som de gör, och samtidigt har man kunnat påvisa att vi sällan är så rationella som vi tror. På senare år har man börjat omvandla forskningens insikter i praktiken genom nudging och att designa insatser som ”knuffar” människor i önskad riktning. Det gäller inte minst de stora teknikbolagen i Silicon Valley när de bygger sajter, appar och tjänster. Under denna utbildning får du lära dig hur du kan arbeta med beteendedesign och nudging på digitala plattformar."

För övrigt har regnet upphört i Gnesta och solen tittar fram! Litet i alla fall!
Och så Tårtan idag!

B)

Ps. De e i alla fall svårt att "knuffas" via min tjugo år gamla Nokia! :)Postat 2018-10-03 09:19 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg