Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4324 / 7artisans 50mm F1.1 är en Sonnar formula! ?

Vi pratade om Artisan-optik på Tårtan i går och jag va tveksam till om man använde en Sonnar-formula på optiken! Men så står det i all fall på Artisans hemsida!  :)

Det här är spännande, att den här, något gamla optiska kunstruktionen, används idag! Nu håller jag på att leta efter en skiss på hur linsuppbyggnaden ser ut invändigt på Artisan-optiken, men har inte hittat någon bra skiss än!

Här e i alla fall Artisans hemsida: http://www.7artisans.com/en/h-col-152.html

Å er'e nå'n som hittar en bra och tydlig skiss/genomskärning på Artisan-optikens uppbyggnad, så hör gärna av er! :)

/BenganPostat 2018-09-20 12:33 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4322 / Reportagefoto på Tårtan med Sonnar 1,5/5 cm

Och att ställa skärpan manuellt, när det är rörelse hela tiden, det e inte lätt!  Använde bländare 2 för att få litet skärpedjup!

.

.

.

.

.

.

Å här är reportagekameran med optik! Under den ryska objektivfattningen döljer sig Sonnar 1,5:an!

Å som vanligt va det ett mycket trevligt och inspirerande sällskap på Tårtan!
Tack för det!
/BenganPostat 2018-09-19 20:51 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4321 / Maskinparken åldras! Ibland med avsikt! Eller rättare sagt, ofta med avsikt! Å vi bara gillar leget!

Förstora bilden om ni absolut vill kolla skärpan på ett 1930-talsuträknat objektiv, annars läs vidare!

Läste i DN i dag om Apple! Högen av Apple-skrot i världen bara växer! För av någon konstig anledning så åldras våra teknikprylar väldigt fort, men det här gäller ju inte bara Apple! Och i samklang med skicklig marknadsföring så "behöver" vi nya teknikprylar hela tiden för att kunna överleva! Och i U-länderna växer datortungmetallsproblematiken, då det e där skrotet hamnar, eldas upp och sedan sprids för vinden! Vi sorterar hemmavid, se'n buntas allt ihop i en klump och sänds till Afrika eller till något annat ställe, som vi inte vill veta av, där det bränns på bakgårdar! Å se'n innehåller fisken i ishavet tungmetaller, om nu någon tycker det e så himla viktigt!

Jag själv har fått problem med mitt tjugo år gamla PhotoShop 7.0, men problemet har bara uppstått på den nyare laptopen! PS fungerar fortfarande utmärkt på min tjugoåriga XP-maskin, så den har jag kopplat bort från internet för säkerhets skull! Jag e aningen misstänksam mot att låta äldre och väl fungerande program ligga uppkopplade! Nå'n på Adobe kan få för sig något, när dom ser en så'n gammal konstruktion som fungerar! ;)

Så det dagliga internetläsandet och bloggande gör jag via lappen! (Fått lappen från ett företag då dom bytte ut de här tre år gamla lapparna/datorerna) Men på lappen så har som sagt PS 7.0 slutat att funka, och jag får det inte att funka trots flera försök till nyinstallationer! Ni fattar va! Så på lappen kör jag PS 5.0, från 1998, den funkar konstigt nog, och bilden ser väl bra ut? Så PS 5.0 räcker bra till bloggandet! :)

Å ännu värre är, som nog många redan vet, det är att bilden här ovan i bloggen, den e tagen med e den där gamla Jupiter-3:an! Optikkonstruktion 1930-tal! Ok, skall sluta tjata om den! Jobbigt att läsa, jag fattar! ;)

Nog för nu!
Men da'n e inte slut än! :)
Å idag Tårtan!

/BenganPostat 2018-09-19 07:50 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4320 / Kaffekoppsreklam med en Jupiter-3 på Fuji X-E1!

Å jag tycker skärpan räcker! (Förstora så ser ni bättre)
.

Här är Jupiter-3 optiken när den sitter på X-E1! Å som jag sagt tidigare, optik-konstruktionen är från 1930-talet, och den här optiken, eller vissa optikdelar i den, kom nog från Zeiss, och sattes sedan ihop i Sovjet, och då i en rysk fattning omkring 1951!

/Bengan

Ps. Tårtan i morgon onsdag!Postat 2018-09-18 17:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4319 / 18.000 steg! Å så Tårtan i morgon!

Vi tog en promenad i går, startade från Sth Södra och gick så ned bakom Sös till Hornstulls strand vid tågbroarna, vidare på strandpromenaden fram till Reimers och så ut en runda på Reimers se'n vidare ut på Långholmen och sedan upp till Högalid och vidare fram till Hornsgatan/Rosenlundsgatan för en lunch! Fast vi tog såklart en fika på vägen också! :)
Fin tur!

.

Se'n åter till Sth Södra och pendeln hem! Blev c:a 18.000 steg totalt! :)

I morgon Tårtan!

/BenganPostat 2018-09-18 10:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg