Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4292 / Att tända en eld i kyla och snöglopp.... (Och idag Tårtan)

Vi tände en liten eld i en myrkant och satte oss med ryggen mot några granar och tog snabbt den sista kaffeskvätten med en bit smörgås. När vi satt där vid granen, så såg vi hur några skuggor sakta och ljudlöst lösgjorde sig från trädens mörker på andra sidan myren, så sakta att man inte såg det om man inte tittade riktigt noga. De här svarta skuggorna närmade sig sakta, det va knappt man såg rörelsen, men vi visste! Efter  en stund såg vi hur det glimmade i ögonen på det som närmade sig...

Läs om hela äventyret här!

I dag Tårtan!

/BenganPostat 2018-08-22 10:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4291 / What is it like to be a dog? ;)

Funderar på det här ibland! Om att vara hund alltså! Att våra sinnen transformerar omvärlden är en av människans insikter. Vi har helt enkelt fått de sinnesförmågor vi som art har mest nytta av. Och det här måste ju även gälla hundar, dom har också fått de sinnen som dom som art har och har haft mest nytta av. Men visst skulle det vara intressant att få uppleva hundvärlden inifrån liksom! :)
Men då måste jag såklart lämna människovärlden och sannolikt inte kunna fullfölja mina funderingar på människors vis inne i hundhuvudet! För man kan nog inte vara människa i en hund! För e jag i en hund, då har jag en hunds tankar och sinnesförnimmelser!

Men jag kan undra om inte Roffe också ibland tänker, "What is it like to be a human?"
Och han kanske också ställer sig resten av frågan, vad är själva meningen med livet! ;)

Nu skall Roffe å jag ut och fundera vidare på det här! Jag tror absolut han förstår när jag går och pratar högt med honom! För annars skulle han väl inte fråga, "jag hänger inte med riktigt, ta det en gång till!" Fast visst tittar folk som vi passerar! ;)

Annars rätt lugnt i Gnesta!
I morgon första fotofikat på Tårtan på höstterminen!
Väl mött där!
/Bengan

Ps. Mer att läsa i ämnet, men här gäller det inte hundar!Postat 2018-08-21 08:36 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 4290 / Fler bilder från årets foto-händelse! Och så Tårtan nu på onsdag!

.

.

.

.

.

.

Och som sagt, fotofika på Tårtan nu på onsdag!

/Bengan

Ps. Kamera, Fuji X100SPostat 2018-08-20 23:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4289 / Bettskena på, jobbet och skolan börjar! ;)

Time Bandit...

Det är ungefär så som Roland Paulsens artikel i DN den 19 augusti börjar! Nu drar hösten igång med jobb, skola, krav och måsten! Roland paulsen fortsätter, "Innan Socialdemokraterna började begränsa strejkrätten, tvinga sjuka tillbaka till arbetet och via pensionsåldern förlänga arbetstiden, befann sig frågan om lagstadgad semester högt upp på partiagendan!"

Roland fortsätter att tala om vår arbetstid som numera inte har några tidgränser, utan man är nåbar dygnet runt! Och ju osäkrare arbetetsavtal man har, ju mer nåbar är man för att inte arbetsgivaren skall tappa intresset om ny korttidsanställning väntar! Och arbetsåren skall förlängas för att man skall kunna få en någorlunda pension!

.

Vilse i pannkakan

Å andra sidan, på fritiden finns det även där mycket arbete, många måsten, där måste man ta igen det  som man inte kunnat eller hunnit göra under "arbetstiden"! Och semestern skall ofta sedan redovisas när man träffas, både i verkligheten och på sociala medier, då det är viktigt att ha gjort många bra och intressanta saker på semestern! Det är status!

"Men det va skönt att komma tillbaka till jobbet, skönt att få litet ledigt från familjen" som någon ändå hade sagt!

"Med en enklare analys,
så blir vi bra på det vi gör och dåliga på det vi inte gör! Om vi från tidig skolålder övas i arbetslivets struktur och disiplin, och merparten av vårt vuxna liv ägnas åt jobbet, och om social status nästan uteslutande härleds till framgång i arbetslivet, då kommer de flesta av oss att bli väldigt bra på att arbeta!"

Men hur blir vi på det andra, det som innebär att vara människa, det är nog en annan fråga!

Ha nu en bra dag! :)
/BenganPostat 2018-08-20 09:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4288 / Långa dagars färd mot natt! Men kul var'e!

.

.

.

.

.

.

Godnatt!
/BenganPostat 2018-08-19 22:36 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg