Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4237 / Vi blir bara dummare och dummare påstår man! :)

behind sunglasses...?

"I tidskriften Intelligence (var annars) kan man läsa om hur tonåringar världen över, inte minst i Skandinavien, blir allt dummare för varje generation. Det är främst i det högre skiktet som försämringen sker och innebär därför att de yngre medlemmarna av den så kallade eliten inte längre har alla flingorna i paketet. De som förväntas styra och ställa i världen, hitta på de nya fiffiga uppfinningarna och i största allmänhet hålla reda på saker och ting börjar bli som folk är mest".

Mer att läsa!
https://ulfdanielsson.com/vi-blir-bara-dummare-och-dummare/

Sov gott! :)
/Bengan

Ps. Ulf Danielsson är en av mina favoritförfattare, jag har tre böcker av honom! Tyvärr så fick jag inte honom som lärare i "Fysik för poeter", utan fick nöja mig med Lars Bergström! ;)Postat 2018-07-01 22:51 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4236 / "Blott Sverige svenska krusbär har”

"Vad bjuder oss uppriktigt Afrika? Vad visa kan Amerika? Vad Asien? Vad allt Europa? Jag trotsar öppet alltihopa. Blott Sverige svenska krusbär har”

De e bara det att krusbären kom från Kaukasus, förädlades i England och kom till Sverige i nuvarande form för nå't hundra år sedan, högst. Och de sk. sanna svenskarna i dag, de kanske har lite krusbär vid sidan om, men annars odlar de fikon, vindruvor som tål 30 minusgrader, amerikanska blåbärsbuskar som klarar fimbulvintrar, valnötter, persikor och en massa andra växter i sin "svenska" trädgård! Å inte stannar dom här odlarna i Sverige på semestern heller! ;)

Men från det ena till det andra, krusbär e gott! Å växer dom på egen tomt, så kan man väl kalla dom för svenska! Våra buskar bör vara minst sjuttio år i alla fall! Fast det va ett f-b bök att rensa under de här gamla buskarna, som också blivit nedböjda av den senaste snön, å efter rensning så låg en del rötter i luften, så det va på med färsk jord!
Och snart krusbärspaj! :)

/BenganPostat 2018-07-01 18:16 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4234 / "I read the news today, oh boy" DN alltså! :)

"About a lucky man who made the grade
And though the news was rather sad
Well, I just had to laugh
I saw the photograph..."

.


Men det va faktiskt intressant läsning i dag om tidningen The New Yorker och dess chefredaktör David Remnick! Läs gärna den artikeln! Blir både historia och nutidshistoria!

Annars väntar trädgårdsarbete idag för det finns inget för varmt väder att skylla på! Eller Scylla på! ;)
Ok, de va långsökt, ursäkta då!

/BenganPostat 2018-07-01 09:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 

Tidigare blogginlägg