Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4242 / Nya tider, nya seder! ;)

#3568990

Jag kommer från en annan tid, det märker jag dagligdags! ;) Förr i världen om jag fikade eller åt middag med någon, så inte tog jag upp en tidning för att läsa när jag satte mig ner! För då va det väl ingen finess med att träffa någon, om man tog upp en tidning i stället för att prata!

Nu tar man ofta upp en "tidning" när man fikar och äter och sitter med någon! Vet inte vad jag skall säga om det här, men något underligt e det! Tycker faktiskt det är oartigt! Så ser jag det i alla fall!

/Bengan

Ps. Med nutida "tidning" menar jag en mobiltelefon såklart! ;)Postat 2018-07-06 10:44 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4241 / Konstiga bilder! Va de nu e bra för!

Bra konstigt det här! Med en del bilder alltså! Jag menar, en del fotografer tar konstiga bilder! Varför tar dom inte bilder som normalt folk! På djur å natur å människor och mat, och då i färg såklart! För verkligheten e ju i färg! Tycker det skall vara litet mer ordning i fotografin! Det borde finnas en ordningsman! Å så ska man även se direkt vad fotografen menar med sina bilder också! De skall väl inte vara nå'n gissningstävlan heller! ;)

.

Mera gissning, å just nu rast vila!

/BenganPostat 2018-07-04 15:01 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4240 / Från en annan tid! Nära men ändå långt borta!

Vi har några vandringsrundor i Grövelsjön i norra Dalarna som vi brukar gå! Vilken runda vi tar beror på vädret! Är det svag vind, så blir det ofta kalfjället, och vid mera vind så går vi i skogsterräng och passerar ofta äldre, men övergiven bebyggelse! Vid en fäbod på norska sidan står det en käpp vid en grindstolpe, en käpp med inskurna märken! Jag har sett käppen under ett tiotal års tid! Jag har frågat några äldre människor i trakten vad de här märkena kan betyda, noteringar kanske, men för vad, men ingen har någor bra svar! Jag har tidigare hittat en notering att det kan vara det antal myrslåtterlass man tagit från vallen under åren! Någon som vet, eller har sett något liknande?

/Bengan

Ps. Det finns en käpp till med liknande märken, fastsatt vid en annan grindstolpe på den här vallen!Postat 2018-07-04 09:56 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4239 / Skrämmande nyheter!

Den ena nyheten va att jag fick sitta i köket och fika idag! Lagom kul! (Stora matbordet va upptaget)

.

Här e flera nyheter!

.

Å vad gäller förtroendet för de i Almedalen, litet tråkigt e're nog! Men det e bara å jobba på, för att stärka förtroendet såklart!

.

Vad gäller förtroendet för Systembolaget, så hade vi en box vin med till fjällen, men jag e tveksam om vin smakar lika bra i box som i flaska! Det skall Systembolaget och jag prata litet förtroligt om vid lämpligt tillfälle!  :)

/BenganPostat 2018-07-03 09:41 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4238 / Gatufoto, eller vad det nu är!

"Lyssnade på Sommar i P1 i dag med David Eberhard! För ett antal år sedan slog David Eberhard igenom med en bok som tog strid mot hela curlingsamhället, som han menade gjorde oss alla till hjälplösa offer. Och när han beskriver interiörer från psykakuten där allt fler patienter kräver vård för sådant som för 20 år sedan knappast var akuta tillstånd (exempelvis förlusten av ett husdjur eller ett uppbrott). Han märker också att fler människor skyller sitt dåliga mående på andra, och även sitt misslyckande i livet på andra, och Eberhard tycker att vi numera är ett land av trygghetsnarkomaner".

.

Jag va jag på Södermalm idag, blåsigt, kallt och dött! Men jag va väl på fel ställe! Tog ett gatufoto i alla fall! (Hoppas det kan räknas som Gatufoto)

.

Så jag tog pendeltåget hemåt, och tog en bild även på tåget! Men det här räknas nog inte som gatufoto, utan kanske mera som ett urbant foto! Urban Photography kan man kanske säga! :)

/BenganPostat 2018-07-02 18:19 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg